Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: Οικοδόμοι σέρνονται στα δικαστήρια γιατί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα

Από παλαιότερη παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων
στο γενικό γραμματέα Περιφέρειας Δ. Ελλάδας,
απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους
Σε κινητοποίηση την Παρασκευή 17 Γενάρη στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια (Γούναρη) καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας. 

Την ίδια ημέρα δικάζονται 8 συνδικαλιστές του κλάδου για τις κινητοποιήσεις στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή φράγματος ΠΕΙΡΟΥ - ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ κατηγορούμενοι δήθεν για «παρακώλυση συγκοινωνιών». Το «έγκλημά» τους ήταν ότι εναντιώθηκαν και ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ» και τον Εφιετζόγλου, διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας αναφέρει σε ανακοίνωσή του:


«Το αστικό κράτος που έχει στηθεί έτσι ώστε να διασφαλίζει τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και του μεγάλου κεφαλαίου σέρνει σε δίκες τίμιους εργάτες που δεν έσκυψαν το κεφάλι, στάθηκαν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους τους, πάλεψαν για τα δικαιώματά τους. Από την άλλη η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ με συμπαραστάτη τον επίσημο κρατικό μηχανισμό, με καταθέσεις που φάσκουν και αντιφάσκουν προσπαθεί να φοβίσει και να κλέψει από τους εργαζόμενους και αυτά τα λίγα ψίχουλα που τους δίνει προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη του.

Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση, πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα "νόμος και τάξη", θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολιτική της, διώκοντας με μανία τους αγωνιστές.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας απαιτεί την αθώωση των 8 συνδικαλιστών.

Οι διώξεις των πρωτοπόρων αγωνιστών δεν μας φοβίζουν».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τρί, 14/01/2014 - 19:08
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 14/01/2014 - 19:11