Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Το μήνυμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για τη νέα χρονιά

Υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες εύχεται η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Καλεί τα συνδικάτα με υπομονή, επιμονή και σχέδιο να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην εργατική τάξη, στις αγωνίες της, στην οργάνωση της πάλης της, ιδιαίτερα στους ανέργους, τη νεολαία.

Την εργατική τάξη, όλες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ παντού, κάθε τίμιο και αγωνιστή εργαζόμενο ακόμα πιο αποφασιστικά, στηριγμένοι στη θετική και αρνητική πείρα των αγώνων των προηγούμενων χρόνων, να δώσουν τη μάχη ώστε η νέα χρόνια να αποτελέσει αποφασιστική στροφή στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ, στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ολόκληρο το μήνυμα του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:


«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά. 

Η εργατική τάξη της χώρας μας, οι νέοι και οι νέες, τα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη και μπορούν αν το θελήσουν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, να στρίψουν το τιμόνι σε φιλολαϊκή ρότα.

Μπορούν με οργάνωση στα συνδικάτα τους σε κάθε τόπο δουλειάς να απαντήσουν με ταξική ενότητα στο κεφάλαιο και στην άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει.

Μπορούν, ενισχύοντας την ταξική γραμμή μέσα στα συνδικάτα, ενισχύοντας το ΠΑΜΕ, να αποδυναμώσουν το αίσχος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που με τη στάση του προδίδει τους εργαζόμενους, δυσφημίζει το συνδικαλιστικό κίνημα και το ρόλο του.

Μπορούν να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στα κυβερνητικά κόμματα και σε όλους όσοι πουλάνε το παραμύθι ότι μέσω της ανάπτυξης, που αυξάνει τα κέρδη του κεφαλαίου, θα δουν άσπρη ημέρα οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός.

Μπορούν με το δυνάμωμα της κοινής δράσης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τη φτωχή αγροτιά.

Να δώσουν ακόμα πιο μαχητική, αποφασιστική και οργανωμένη απάντηση στο μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του.

Σε όλους όσοι μιλούν για το δήθεν μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για υγιείς επιχειρηματίες, για εξασφάλιση ανταγωνιστικού περιβάλλοντος για το κεφάλαιο και ταυτόχρονα υπόσχονται και καλύτερες ημέρες για τους εργαζόμενους. Υπόσχονται ότι θα έχουν και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη.

Στους εγκληματίες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου που σπέρνουν στην εργατική τάξη το φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, καλλιεργούν το ρατσισμό και την ξενοφοβία και με τη συγκρότηση ταγμάτων όπως των προγόνων τους ταγματασφαλιτών στην κατοχή αποτελούν έναν από τους βασικούς μηχανισμούς καταπίεσης και επιβολής του κεφαλαίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί τα συνδικάτα με υπομονή, επιμονή και σχέδιο να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην εργατική τάξη, στις αγωνίες της, στην οργάνωση της πάλης της, ιδιαίτερα στους ανέργους, την νεολαία.

Την εργατική τάξη, όλες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ παντού, κάθε τίμιο και αγωνιστή εργαζόμενο ακόμα πιο αποφασιστικά, στηριγμένοι στη θετική και αρνητική πείρα των αγώνων των προηγούμενων χρόνων, να δώσουν τη μάχη ώστε η νέα χρόνια να αποτελέσει αποφασιστική στροφή στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ, στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Δευ, 30/12/2013 - 10:09