Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. για τις απολύσεις σε Δήμο και ΔΕΥΑΚ



 ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ –
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πάντα πιστή στο ραντεβού της με την εξαθλίωση του ελληνικού λαού,  η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προχωρά στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων από Δήμους και άλλες υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή ετοιμάζει και την κατάργηση 21 ακόμη δημοσίων οργανισμών μεγαλώνοντας ακόμη περισσό-τερο τις ουρές των ανέργων.

Οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν στο Δήμο της Κέρκυρας και τη ΔΕΥΑΚ αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά του στόχους της κυβέρνησης. Η μείωση του μισθολογικού κόστους και η παράδοση υπηρεσιών στους ιδιώτες αποτελούν πρώτες προτεραιότητες για την ΕΕ και το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει η σύνδεση των χιλιάδων απολύσεων στους δήμους με την έξαρση των 5μηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Από τη μία απολύουν εργαζόμενους που καλύ-πτουν πάγιες ανάγκες και από την άλλη για τις ίδιες ακριβώς θέσεις προσλαμβάνουν εργαζόμενους με μισθούς – πείνας. Εξαιρετικά πρόσφατο το παράδειγμα με την πρόσληψη 5μηνιτών για τη φύλαξη των σχολείων στις θέσεις των απολυμένων σχολικών φυλάκων… Επίσης δεν είναι μακριά η ώρα όπου υπηρεσίες, όπως η ΔΕΥΑΚ, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν και έτσι «για το καλό των δημοτών» θα παραδοθούν στους ιδιώτες.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν επίσης οι κροκοδείλιες …ανακοινώσεις και οι «αγωνιστικές» κορώνες των τελευταίων ημερών από κόμματα και στελέχη που ακολουθούν τη λογική «δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν είδα»!!! Το κόμματα της συγκυβέρνησης αλλά και η Δημοτική αρχή, που κυρίως αποτελείται από στελέχη τη ΝΔ, κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα και διαμαρτύρονται για το έ-γκλημα. Μα καλά δεν ξέρουν ότι οι πολιτικές που στηρίζουν, αυτά τα αποτελέσματα έχουν; Για μία ακόμη φορά και μπροστά στις επικείμενες εκλογές προσπαθούν να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά, να κοροϊδέψουν το κερκυραϊκό λαό.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων με κάθε τρόπο. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους βιώνουν αυτή την κατάσταση και να δουν ποιοι πραγματικά είναι μαζί τους και ποιοι τους χαϊδεύουν. Η οργή και η αγανάκτηση θα πρέπει να μετατραπούν σε οργανωμένη, ταξική πάλη απέναντι στην κυβέρνηση,  την Ε.Ε, στην εξουσία του κεφαλαίου και στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
16 Γενάρη 2014