Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της Π.Α.ΣΥ για τη φορολογική εξόντωσης της αγροτιάς



Με την καινούργια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έρχονται αντιμέτωποι με τη νέα πιο άγρια ληστρική πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχουν να τους οδηγήσουν άμεσα και βίαια στη φτώχια, στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα.

Μετά τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα (με άμεσο στόχο την αύξηση ως και 157%), στο πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, στις ασφαλιστικές εισφορές στο ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, τις μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, με τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, οικόπεδα και σπίτια κ.λ.π, έχουμε και την επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από τα πρώτα ευρώ που θα συνοδευτεί με το φόρο επιτηδεύματος που είναι περίπου 650 €.
 
Επίσης με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, θα μειωθούν οι επιδοτήσεις με συνέπεια την παραπέρα συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος!


Η κυβέρνηση όμως δεν αρκείται στα αλλεπάλληλα χαράτσια, αλλά και στις απαράδεκτες ενέργειες αφού με την επιβολή βιβλίων και την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από τους αγροτοκτηνοτρόφους, τους ζητάει για πρώτη φορά, προκλητικά να υπογράψουν και να  δεχθούν την άρση του ασύλου του σπιτιού τους για έλεγχο, όποτε θέλουν οι ΔΟΥ και οι ελεγκτικές αρχές, λες και δεν μπορούν να ζητούν να τους πάνε ότι χαρτιά χρειάζονται! Ουσιαστικά  αντιμετωπίζουν τους αγρότες  ως εν δυνάμει απατεώνες και κλέφτες, αυτοί που φτιάχνουν ληστρικούς νόμους και πολιτικές  και αρπάζουν τον κόπο και τον ιδρώτα της αγροτιάς και της εργατιάς, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

 Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις  και αγριότητες της κυβέρνησης και καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να μην υπογράψουν την άρση ασυλίας του σπιτιού τους, να διαφυλάξουν και να διατηρήσουν τουλάχιστον την οικογενειακή γαλήνη.
 
Να διεκδικήσουν να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους και να μην τηρούν λογιστικά βιβλία, οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι και να υπάρχει αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Είναι αίτημα που ακουμπάει και πρέπει να διεκδικηθεί από κάθε λαϊκή οικογένεια είτε είναι εργαζόμενοι, είτε αυτοαπασχολούμενοι, είτε συνταξιούχοι.

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να μην συμβιβαστούν, να αγωνιστούν  και να διεκδικήσουν να καλλιεργούν τα χωράφια και να μείνουν στα χωριά τους, με αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της οικογένειάς τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκρότηση μαζικών Αγροτικών συλλόγων και Ομοσπονδιών, η ενεργοποίηση των υπαρχόντων. Ο συντονισμός και η οργάνωση του αγώνα, η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία. Μόνο έτσι μπορεί να τους σταματήσουμε και να ανατρέψουμε αυτές τις άγριες και απάνθρωπες πολιτικές για να ανοίξει ο δρόμος προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Ο μαζικός αγώνας πλέον είναι μονόδρομος γι αυτό καλούμε τις επιτροπές αγώνα των μπλόκων και τους αγροτοκτηνοτρόφους, να πάρουν μαζικά μέρος στην Πανελλαδική σύσκεψη. που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Γενάρη στη Λάρισα στις 12:00 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο, για να αποφασιστεί η μορφή και η πορεία αγωνιστικών κινητοποιήσεων.


15.1.2014
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ