Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Εντός 30 ημερών εξόφληση ή ρύθμιση χρεών αλλιώς ...κατάσχεση!

Με την απειλή της κατάσχεσης επιδιώκουν την αφαίμαξη του λαού που έχει γονατίσει από τα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή. Δεκάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες είναι ένα βήμα πριν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. 

Περιθώριο 30 ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους στο Δημόσιο θα έχουν οι οφειλέτες κι έπειτα θα κινούνται οι διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Αρχικά στους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων οφειλών θα αποστέλλεται ατομική ειδοποίηση και εντός 30 ημερών θα πρέπει να καταβάλει την οφειλή και τα πρόστιμα λόγω καθυστέρησης ή να υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του.

Αν δεν πράξει μία από τις δύο επιλογές, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη διαδικασία της λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δηλαδή της κατάσχεσης.

Αν ο οφειλέτης ρυθμίσει τα χρέη του και δεν καταφέρει να τηρήσει τις υποχρεώσεις του, τότε τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης θα εφαρμόζονται δίχως ατομική ειδοποίηση. Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι τόκοι θα συνεχίζουν να υπολογίζονται μέχρι την τελική εξόφληση της οφειλής.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Παρ, 03/01/2014 - 12:43