Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων για τη «Λευκή βδομάδα» στα σχολεία

Την αντίθεσή της στις προθέσεις της κυβέρνησης να ικανοποιήσει την αξίωση των ξενοδόχων για «Λευκή Βδομάδα» στα σχολεία εκφράζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.
Στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Άφωνοι μείναμε όλοι 

...όσοι μετράμε τις ώρες που έχουν χαθεί από την αρχή της σχ. χρονιάς λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, 

...όσοι ζήσαμε τις έντονες συζητήσεις περί κάλυψης των μαθημάτων που χάνονταν από τις καταλήψεις των παιδιών και τις απειλές περί απώλειας περιπάτων, εκδρομών κλπ,

...όσοι έχουμε κατά καιρούς ακούσει τους λίβελους εναντίον των εκπαιδευτικών που απεργούν γιατί χάνονται ώρες μαθημάτων αλλά και διασπάται η συνέχεια και η ροή της μάθησης,

…όσοι μετράμε τα κενά στα ΕΠΑΛ και την ακύρωση όλων όσων ονειρεύτηκαν τα παιδιά μας!

Ακούγοντας ότι φέτος θα μείνουν κλειστά τα σχολεία από Τρίτη 4 Μάρτη έως και Παρασκευή 7 Μάρτη, αμέσως μετά το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας ώστε να διαμορφωθεί ένα 10ήμερο (01/03 έως 09/03) για να μπορέσουνε οι οικογένειες να πάμε χειμερινές διακοπές!!!!!


Οι μεγαλοξενοδόχοι που έχουν ρίξει, χρόνια τώρα, τα βέλη τους στους μαθητές - πελάτες, πρότειναν το κλείσιμο των σχολείων για να πάνε οι οικογένειες χειμερινές διακοπές και γι’ αυτό προσφέρουν και μειωμένες τιμές! Είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα στις επιχειρήσεις τους και αυξάνουν τα κέρδη τους εν μέσω κρίσης. Το Υπουργείο Παιδείας -γνωστός αρωγός κάθε μεγαλοεπιχειρηματία- βρήκε και λύση για τις μέρες που θα χαθούν. Θα καλυφθούν είτε με κατάργηση των περιπάτων των σχολείων είτε με παράταση του σχολικού έτους... Όλα αυτά με ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ …! Το συζητούνε "σοβαρά" λέει το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Τουρισμού.

Και έτσι όλοι "Χαρούμενοι", θα νιώσουμε Ευρωπαίοι...για άλλη μια φορά !

Τελικά, η κάθε λαϊκή οικογένεια μπορεί να δει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το "νέο" σχολείο δεν δουλεύει για τη μόρφωση των παιδιών μας, αλλά για το κέρδος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Θυμίζουμε (σε όσους η ζωή τους επιτρέπει να το ξεχνούν …)
  • ότι φέτος ιδίως χάθηκαν πολλές δεκάδες χιλιάδες ώρες διδασκαλίας από τα κενά εκπαιδευτικών.
  • ότι η ανεργία χτυπάει κόκκινο και το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας έχει μειωθεί πάνω από το 40% με αποτέλεσμα να κοιτούν τις διακοπές με τα κιάλια!
  • ότι αυτή τη στιγμή τα περισσότερα παιδιά δεν πάνε ούτε στις σχολικές εκδρομές.
  • ότι τα περισσότερα σπίτια είναι παγωμένα.
  • ότι τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία, παλιές ασθένειες επανέρχονται και γονείς αυτοκτονούν μπροστά στα οικονομικά χρέη.
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ»!

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τρί, 14/01/2014 - 16:06