Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για τις απολύσεις σε Δήμο και Δ.Ε.Υ.Α.Κ.


15/1/2014

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο "Χορός" των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, "καλά κρατεί" ...κάποιοι όμως, σφυρίζουν κλέφτικα !!!

Μετά από δύο κύματα απολύσεων (27 σχολ. φυλάκων και 17 δημ. αστυνομικών)...

Άλλοι 35 Εργαζόμενοι στο Δήμο Κέρκυρας  και άλλοι 25 στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

...Ρίχνονται απ' την συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της Ε.Ε., στον Καιάδα
 της ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης.

Την ίδια ώρα, η νόθα ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ σφυρίζει αδιάφορα το σκοπό της συναίνεσης, της μοιρολατρίας και της υποταγής στις πολιτικές των μνημονίων, των στρατηγικών επιλογών της αστικής τάξης και της Ε.Ε. .... φτιάχνει κάλπικες συμμαχίες με τους δημάρχους και την Κ.Ε.Δ.Ε.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ από κοινού με τους δημάρχους, σε εξαναγκασμένες και (δήθεν) εθελούσιες κινητικότητες των εργαζόμενων από δήμο σε δήμο.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με τις ψευτοαξιολογήσεις που οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις.

Α υ τ ή όμως η πλειοψηφική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ την ίδια στιγμή, κλείνει την πόρτα σε χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους, για εγγραφή στα σωματεία. Βάζει πλάτη στη γενίκευση της ελαστικής εργασίας ("ΜΚΟ" - "Κοινωφελή εργασία" - "Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχ/σεις") που προωθεί η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα για νέα κέρδη. Ανοίγει έτσι το δρόμο στο τσάκισμα και οριστικό αποτελείωμα της σταθερής μόνιμης εργασίας.

Ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός τους, δεν αφήνει πια περιθώρια για αυταπάτες και αναμονές...

Τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δεκανίκια (της ποε-οτα) στο σωματείο ΟΤΑ Κέρκυρας, διαφώνησαν και έκαναν ό τ ι μπορούσαν στη γενική συνέλευση (15/1/14), ώστε να μ η ν υπερψηφιστεί η πρόταση της παράταξής μας (Δ.Α.Σ. - ΟΤΑ) για ΑΠΕΡΓΙΑ ως μ ο ν α δ ι κ ό τρόπο πάλης.

Όμως, κάτω απ' την πίεση των εξελίξεων, και με (δήθεν) νομικίστικα και καταστατικά κωλύματα που πρόκριναν (...για να μη γίνει απεργία), πρότειναν για εκτόνωση... στάση εργασίας !!!!!!

Η υποκρισία του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού (σε τοπικό επίπεδο και στην ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ), ...ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ !!!

Η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης της πλουτοκρατίας, των μονοπωλίων και της Ε.Ε.... και ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός της υποταγής ΔΕΝ ΕΞΩΡΑΪΖΟΝΤΑΙ -  ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ !

Δ. Α. Σ. - ΟΤΑ