Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Δράση για την κατάργηση των χαρατσιών στην Υγεία

Από τη συγκέντρωση - εξόρμηση
των συνταξιούχων έξω από το ΑΧΕΠΑ
Καθημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν ταξικά συνδικάτα, σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Λαϊκές Επιτροπές απαιτώντας να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς για φάρμακα και δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Με την πλούσια δράση τους έξω από νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και γειτονιές απαιτούν δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, καμία περικοπή στα φάρμακα.


Σήμερα Τρίτη 14 Γενάρη
  • Οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση - εξόρμηση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Την Τετάρτη 15 Γενάρη
  • Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ διοργανώνει κινητοποίηση στις 9 το πρωί στο νοσοκομείο Πρέβεζας.
  • Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου.
 Την Πέμπτη 16 Γενάρη
  • Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ διοργανώνουν συλλαλητήριο στη Νάουσα για τα καυτά ζητήματα της Υγείας, έξω από το ΙΚΑ Νάουσας στις 6.30 το απόγευμα. 
Την Παρασκευή 24 Γενάρη
  • Οι Τοπικές Γραμματείες Ικαρίας - Φούρνων των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ καλούν τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, κάθε συλλογικότητα, τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια σε απογευματινά συλλαλητήρια για να διεκδικήσουν να έχουν όλοι πλήρη και δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τη Δευτέρα 13 Γενάρη, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας και η Γραμματεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Σε μια συμβολική κίνηση κατέλαβαν για λίγο τα ταμεία για να μην πληρώνουν οι ασθενείς το 5ευρω. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚ Λευκάδας Νίκος Σταματέλος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Στο δικό μας Νοσοκομείο οι δαπάνες για το 2014 μειώθηκαν 20%. Επομένως θα συνεχίσουν να μην πληρώνονται οι εφημερίες, θα συνεχιστεί η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (μετά την καθαριότητα και τη φύλαξη, μπήκε εργολάβος και στις τραπεζοκόμους και αύριο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου και την εστίαση). Τα αναλώσιμα, τα αντιδραστήρια θα συνεχίσουν να έχουν ελλείψεις και το μαγειρείο θα ξεμένει από μπουκάλες υγραερίου. Με βάση το λειψό κανονισμό του 2012 λείπουν 19 γιατροί, 14 στο υγειονομικό προσωπικό, στο βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό από τους 31 υπάρχουν μόνο 8. Επίσης η ορθοπεδική κλινική μπορεί μόνο 16 εφημερίες και τα περιστατικά στέλνονται εκτός Λευκάδας. Στην αιμοδοσία και μικροβιολογικό ένας γιατρός κάνει 23 εφημερίες το μήνα. (...)

Οι εξελίξεις στην Υγεία πριν απ' όλα αφορούν τους εργατοϋπαλλήλους και τη συμμαχία τους με τα λαϊκά στρώματα. Αυτή η κοινωνική συμμαχία και ο βαθμός της ισχυροποίησής της πρέπει να καθορίσει τις εξελίξεις στην Υγεία με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Με κριτήριο ότι οι υπηρεσίες Υγείας πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα ή φιλανθρωπία. Το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία πρέπει να αντιπαραθέσουν και να διεκδικήσουν την πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος ΠΦΥ, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης». 

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τρί, 14/01/2014 - 08:27
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 14/01/2014 - 13:40