Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις απολύσεις σε Δήμο και ΔΕΥΑΚ

Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεση μας στις απολύσεις 36 Δημο-τικών Υπαλλήλων του Δήμου Κέρκυρας και 24 Υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας πιστά τις πολιτικές της Ε.Ε (τις οποίες έχουν συνυπογράψει) πετούν στον καιάδα της ανεργίας ακόμα 62 οικογένειες. Παράλληλα μειώνουν την δυνατότητα των υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας και της ΔΕΥΑΚ να προσφέρουν υπηρεσίες στους κατοίκους του Νησιού. Είναι σίγουρο ότι έτσι ανοίγουν το δρόμο για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και άλλων Δημοτικών υπηρεσιών και της ΔΕΥΑΚ. Πράγμα που θα επιφέρει αύξηση των Δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης. Άλλωστε η Δημοτική πλειοψηφία της ΝΔ στον Δήμο Κέρκυρας ξέρει καλά τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης και του ξεζουμίσματος των Δημοτών. Έχει ιδιωτικοποιήσει την συλλογή των σκουπιδιών, συμφώνησε να παραχωρήσει τη διαχείριση τους μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες, αύξησε μεσοσταθμικά  το πάγιο στην ύδρευση κατά 100%.

Οι απολύσεις των Δημοτικών υπαλλήλων και της ΔΕΥΑΚ πρέπει να συναντήσει την κατηγορηματική αντίθεση και καταδίκη του Κερκυραϊκού λαού και της νεολαίας.

Παράλληλα είναι απαραίτητο να βγουν πολιτικά συμπεράσματα για για το που οδηγούν οι πολιτικές της Ε.Ε και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και να καταδικαστούν στην εργατική και λαϊκή συνείδηση.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους Δημοτικούς υπαλλήλους και τους Υπάλληλους της ΔΕΥΑΚ. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων.

Θα προτείνουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. Ι.Ν. να καταδικάσει τις απολύσεις και να συζητήσει την ανάκληση τους.

Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό και τους φορείς τους  να συμπαρασταθούν στους απολυμένους και να απαιτήσουν την άμεση ανάκληση τους.

Κέρκυρα, 16-1-2014
Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι
Της Λαϊκής Συσπείρωσης Ι. Ν.
Θ. Γουλής
Δ. Μανζτουράτος
Γ. Κορφιάτης