Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Αύξηση στα τσιγάρα αντί του 25ευρω αποφάσισαν Σαμαράς - Βενιζέλος

Tα νέα βάρβαρα μέτρα που θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους της τρόικας προετοιμάζει η συγκυβέρνηση.Το θέμα απασχόλησε τη σύσκεψη που είχαν σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και επισήμως η συνάντησή τους γίνεται με αφορμή την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα στα μέσα του Γενάρη για να συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014. Το παζάρι αφορά και άλλα σκληρά μέτρα, όπως η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, η απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων και η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις.

Επίσης στα θέματα της κυβέρνησης είναι και η κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014-2017, ενώ δεν αποκλείεται να εγκαινιαστεί και η συζήτηση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, των νέων δανείων δηλαδή που θα φορτωθούν τα λαϊκά στρώματα.


Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 27 Γενάρη, ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

«Ισοδύναμο» για το 25ευρω χαράτσι 

Την σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο απασχόλησε και το 25ευρω χαράτσι για την νοσηλεία σε νοσοκομεία. Σε μια προσπάθεια να χρυσώσουν το χάπι, αποφάσισαν την κατάργηση του χαρατσιού και την επιβολή ως «ισοδύναμου μέτρου» την αύξηση κατά 5 λεπτά της τιμής των τσιγάρων και του καπνού.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τρί, 07/01/2014 - 09:03
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 07/01/2014 - 20:16