Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας: Ταξική πάλη απέναντι στα ταξικά μέτρα

Να δουν «τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς ενόχους που καταδυναστεύουν και τσακίζουν τα δικαιώματά μας και όλων των εργαζομένων και του λαού» καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους στους Δήμους η ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας, με αφορμή την ανάρτηση στη «Διαύγεια» της διαπιστωτικής πράξης (05/08/2013 - Αρ. πρωτ.: 67307), με την οποία εκπαραθυρώνονται ως απολυμένοι οι 27 σχολικοί φύλακες του Δήμου Κέρκυρας.

«Προκύπτουν πολλά και καίρια συμπεράσματα που θα πρέπει να προβληματίσουν όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο και γενικότερα», τονίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ και συγκεκριμένα:

«1. Επιβεβαιώνεται η ΔΑΣ ΟΤΑ, που μήνες τώρα προειδοποιούσαμε επίμονα και με πληθώρα επιχειρημάτων ότι η δημοτική αρχή υποκρίνεται λέγοντας και διατυμπανίζοντας ότι είναι στο ίδιο μέτωπο με τους εργαζόμενους. Ο δήμαρχος και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων "διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους" μήνες τώρα ότι δεν θα υπογράψουν ούτε μία απόλυση εργαζομένου. Κι όμως οι υπογραφές άρχισαν να μπαίνουν!

2. Επιβεβαιώνεται η ΔΑΣ ΟΤΑ όπως και πλήθος εργαζομένων (που δεν "τσιμπούσαν"), όταν λέγαμε ότι τα ηχηρά χειροκροτήματα προς τη δημοτική αρχή θα αποδειχθούν "ξινά" και "πικρά", γιατί στο τέλος ο δήμαρχος θα συμμορφωθεί "προς τας υποδείξεις" της κυβέρνησης και θα υπογράψει τα πάντα (κατάργηση θέσεων - διαθεσιμότητες - κινητικότητες - απολύσεις).

3. Μετά τα παραπάνω, προκύπτει και το αβίαστο συμπέρασμα ότι: Η παράταξη της πλειοψηφίας που ηγείται στη διοίκηση του σωματείου μας βαρύνεται με τραγικές συνδικαλιστικές και πολιτικές ευθύνες για τις αυταπάτες που καλλιέργησε στους εργαζόμενους, αφού ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τη δημοτική αρχή.
Οι δυνάμεις αυτές καταδίκαζαν - χαρακτήριζαν την παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ ως διασπαστική(!), διότι λέγαμε την αλήθεια στους εργαζόμενους (δηλ. κυβέρνηση - δήμαρχοι υλοποιούν από κοινού την πολιτική του "Καλλικράτη", της ΕΕ - ΔΝΤ, που σκοπό έχουν να συμπιέσουν τους μισθούς σε εξευτελιστικά επίπεδα, με μοχλό τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ΜΚΟ, τις "κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις" κλπ).
Ο αποπροσανατολισμός που άσκησαν αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις στη δράση του σωματείου, ΤΩΡΑ αρχίζει να δείχνει τις συνέπειές του και θα υπάρξει και συνέχεια.

4. Τις επόμενες μέρες και τους επόμενους μήνες, θα δούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων και την ΚΕΔΕ να γίνονται "Πόντιοι Πιλάτοι νίπτοντες τας χείρας των" και να υπογράφουν απολύσεις επί απολύσεων.

5. Η πλειοψηφική ηγεσία της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΕ - ΟΤΑ), όπως και η ΑΔΕΔΥ, γνήσιοι εκφραστές του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού επί χρόνια πριν (όπως και τώρα), αποδείχτηκαν οι "καλύτεροι" συνομιλητές και αποδέκτες των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων και των δημάρχων κι ας σκορπούσαν  ανέξοδους λεονταρισμούς.
Στην πράξη, η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ αποδείχτηκαν το καλύτερο δεκανίκι των κυβερνήσεων και των δημάρχων. Ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με τη λογική της "ανταγωνιστικότητας" που επιτάσσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας μας και της ΕΕ».
 
«Έχουν όνομα αυτές οι αιτίες» υπογραμμίζει η ΔΑΣ - ΟΤΑ Κέρκυρας. «Είναι η ανταγωνιστικότητα που επιβάλλουν τα μονοπώλια και η ΕΕ με μισθούς πείνας και στρατιές ανέργων, για να κρατιούνται χαμηλά τα μεροκάματα για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Έχουν πρόσωπο αυτοί οι ένοχοι! Είναι οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες. Είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους στηρίζουν και προωθούν τα συμφέροντά τους, ακόμα και από θέσεις αντιπολίτευσης. Είναι οι τοπικοί "άρχοντες" σε δήμους και περιφέρειες. Αυτοί οι ένοχοι δεν μπορεί να είναι μαζί μας. Ανήκουν σ’ άλλη τάξη, ξένη με τα συμφέροντα και το δίκιο των εργαζομένων και του λαού».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τετ, 07/08/2013 - 16:34