Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Απεργιακή μάχη σε δύσκολες συνθήκες έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας

Μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην Κέρκυρα πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

Ειδικά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είχαν να αντιμετωπίσουν σειρά μέτρων εκφοβισμού από την εργοδοσία, καθώς η πληρότητα των ξενοδοχείων αυτήν την εποχή στην Κέρκυρα είναι στα ύψη και τα κέρδη των ξενοδόχων που διακυβεύονται είναι μεγάλα.

Από το πρωί, οι ξενοδόχοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τους εργαζομένους τους από το να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση, ενώ πολλά ήταν τα τηλέφωνα προϊσταμένων και εργοδοτών σε εργαζόμενους που πήραν μέρος σε αυτήν, με τα οποία τους καλούσαν να γυρίσουν πίσω στα ξενοδοχεία, διαφορετικά μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν κανονικά την απεργιακή τους συγκέντρωση στο εργοστάσιο «Δεσύλλα» (κόμβος Γαρίτσας). Από κει κατευθύνθηκαν με πορεία στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου και παρέμειναν μοιράζοντας φυλλάδιο στα αγγλικά, με το οποίο καλούσαν τους τουρίστες να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο κεφάλαιο που παντού με τον ίδιο τρόπο εκμεταλλεύεται τους εργάτες.

Οι συγκεντρωμένοι επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους για συνέχιση του αγώνα και την ετοιμότητά τους για συμμετοχή στους αγώνες της εργατικής τάξης και των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Απόφαση για την απεργία, εκτός από το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, είχε πάρει και το Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση. Να αξιοποιήσουν το όπλο της απεργίας για να υπερασπιστούν κατακτήσεις που έχουν κερδίσει με σκληρούς αγώνες, όπως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την κυριακάτικη αργία, να αγωνιστούν ενάντια στην κατάργηση του επιδόματος ανεργίας των εποχιακών εργαζόμενων, αλλά και να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων, αφού σε πολλούς εργασιακούς χώρους οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Δευ, 12/08/2013 - 13:30
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 12/08/2013 - 13:30