Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης: Όλες οι κυβερνήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχουν ευθύνες για την επέμβαση στη Συρία

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταγγέλλει απερίφραστα τα σχέδια των ΗΠΑ, Γαλλίας, Αγγλίας, Τουρκίας, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους Ισραήλ, Κατάρ και Σαουδική Αραβία να επιτεθούν στην Συρία στην βάση της κατηγορίας για χρήση όπλων μαζικής καταστροφικής από την Συριακή κυβέρνηση.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του:

«Το Παγκόσμιο Κίνημα Ειρήνης και το ΠΣΕ έχουν γνωρίσει αυτή τη βρώμικη τακτική πολλές φορές στο παρελθόν. Οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποίησαν τα ίδια ψευδή προσχήματα στη Γιουγκοσλαβία το 1999, αργότερα στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, και μετά στην Λιβύη το 2011. Οι στόχοι πάντα σχετίζονταν με τον έλεγχο σφαιρών επιρροής και ενεργειακών πηγών, την βίαιη αλλαγή καθεστώτων και την εγκατάσταση πρόθυμων και "φιλικών" κυβερνήσεων στην θέση τους.

Το ΠΣΕ εξέφρασε πολλές φορές τις θέσεις αρχής του για το δικαίωμα κάθε λαού να καθορίζει το μέλλον του ελεύθερα και δημοκρατικά όσο και τον δρόμο ανάπτυξης του και αυτό ισχύει με το παραπάνω και για την Συρία που αποτελεί εδώ και καιρό στόχο για ντόπιες αντιδραστικές φονταμενταλιστικές δυνάμεις, χέρι-χέρι με μισθοφορικές ομάδες από όλη την περιοχή, που χρηματοδοτούνται, εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται από το ΝΑΤΟ και τους τοπικούς του συμμάχους από τον Περσικό Κόλπο και την Μέση Ανατολή.
 
Οι ιμπεριαλιστές σχεδίαζαν την κλιμάκωση αυτή εδώ και πολύ καιρό, χρησιμοποιώντας την Τουρκία ως εφαλτήριο για την προετοιμασία και διείσδυση ένοπλων ομάδων, ενώ εγκατέστησε ΝΑΤΟϊκούς πυραύλους Patriot στα Τούρκο-Συριακά σύνορα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έπαιξε και αυτή το ρόλο της με πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Συρίας σε πλήρη συντονισμό με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ οι οποίοι κυνικά συζητούν εδώ και καιρό το ενδεχόμενο ανοιχτής επίθεσης στην Συρία και στο Ιράν μελλοντικά.

Το τωρινό πρόσχημα ότι η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα είναι όσο ψευδές ήταν και οι αντίστοιχες κατηγορίες στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία. Οι φιλειρηνικές δυνάμεις έχουν συνηθίσει πλέον στον μηχανισμό της προβοκάτσιας, των κατασκευασμένων ψευδών. Στόχοι των ιμπεριαλιστών και των Μέσων Ενημέρωσης που ελέγχουν είναι η παραπλάνηση και υποταγή των λαών και η υλοποίηση των σχεδίων για την "Νέα Μέση Ανατολή" για έλεγχο της πλουσιότερης σε ενεργειακές πηγές περιοχής. Η αυξανόμενη επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή συμβαδίζει παράλληλα με την επίθεση τους στα δικαιώματα των λαών, απέναντι στο κυρίαρχο δικαίωμα της μη ανάμειξης στα εσωτερικά της κάθε χώρας.

Όλες οι κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχουν ευθύνη αυτή την στιγμή μπροστά στο σχεδιαζόμενο έγκλημα  εναντίον του Συριακού λαού.

Το ΠΣΕ καταδικάζει τα σχέδια επίθεσης στην Συρία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Συρίας.

Καλούμε όλα τα μέλη και φίλους του ΠΣΕ σε επαγρύπνηση και σε οργάνωση διαμαρτυριών σε όλες τις χώρες κάτω από τα συνθήματα:

Κάτω τα χέρια από την Συρία- ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ- Αλληλεγγύη με τους λαούς της περιοχής».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τετ, 28/08/2013 - 16:37