Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπαιδευτικοί: Αποφασίζουν την Τετάρτη - κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συνέχιση του αγώνα

Εναλλαγή στη μορφή πάλης, αξιοποίηση και επέκταση των αγωνιστικών διαθέσεων των εκπαιδευτικών, ο κλάδος να κάνει εκτίμηση του αγώνα του, να βγάλει τα συμπεράσματά του για την προοπτική του κινήματος, για το τι αγώνες και τι κίνημα χρειάζεται σήμερα. Τα παραπάνω περιλαμβάνει η πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που έγιναν σήμερα.

Αύριο Τετάρτη, στην Αθήνα, η ΟΛΜΕ διοργανώνει πανελλαδική κινητοποίηση στα Προπύλαια, στη 1 το μεσημέρι, ενώ από το πρωί θα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ προκειμένου με βάση τις αποφάσεις των συνελεύσεων να συζητήσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ μέσα στις συνελεύσεις σημείωσαν αυτό που βλέπουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, ότι δηλαδή η απεργία έφτασε χτες στην έβδομη μέρα της με ποσοστά χαμηλά και ότι αν ο κλάδος συνεχίσει αυτή τη στιγμή στη λογική απεργία διαρκείας με τη μορφή των 5ήμερων επαναλαμβανόμενων ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή κινδυνεύει να μπει σε τραγικά αδιέξοδα. 

Τόνισαν ωστόσο ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι αγωνιστικές διαθέσεις που φάνηκαν στον κλάδο, σε συμμαχία και συμπόρευση με άλλους κλάδους. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επαναλαμβάνει αυτό που από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε, ότι δηλαδή η αντιλαϊκή αυτή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ πρέπει να παρεμποδιστεί, να ανατραπεί, με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και τονίζει ότι αυτή την ενότητα, αυτή την προοπτική πρέπει να υπηρετήσουν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και το περιεχόμενο της απεργίας.


Αναφέρθηκαν στις ευθύνες των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ για τα αδιέξοδα που προκλήθηκαν και για το γεγονός ότι επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη μορφή πάλης. Σημείωσαν ότι «οδηγεί τον κλάδο σε αδιέξοδο, είναι επικίνδυνη για την υπόσταση και την προοπτική του κινήματος» η πρόταση των «Παρεμβάσεων» για νέα πενθήμερη και κλιμάκωση με επαναλαμβανόμενες 5ήμερες, στη δεδομένη στιγμή και με τις υπάρχουσες προϋποθέσεις. Σε ό,τι αφορά την πρόταση των ΣΥΝΕΚ για 48ωρη Πέμπτη - Παρασκευή (26-27/9) και 48ωρες κυλιόμενες κάθε βδομάδα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σημειώνουν ότι δίνει συνέχεια στα αδιέξοδα που ήδη προκλήθηκαν και που η ίδια η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε, ενώ στηλίτευσαν τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να ενδιαφέρεται για τα εκλογικά του ποσοστά και όχι για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στον απεργιακό αγώνα.

Λέγοντας ανοιχτά προς τον κλάδο ότι «αυτή τη στιγμή απαιτείται να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με εναλλαγή στη μορφή πάλης», το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προτείνει να είναι η αυριανή Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη μέρα δράσης και παρέμβασης σε όλα τα σχολεία ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις στις 30 Σεπτέμβρη - 1 Οκτώβρη, όπου ο κλάδος θα κάνει εκτίμηση για τον αγώνα του, θα βγάλει τα συμπεράσματά του για τη συνέχιση, την κλιμάκωση και την προοπτική του κινήματος, για το τι αγώνες και τι κίνημα χρειάζεται σήμερα. Να προχωρήσουν οι καθηγητές σε 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Οκτώβρη επιδιώκοντας να γίνει μαζί με τη ΔΟΕ και τους άλλους κλάδους του Δημοσίου, μαθητές, καθηγητές. Συμμετοχή στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ στις 4 και 5 Οκτώβρη. Κλιμάκωση με Γενική Απεργία στα μέσα του Οκτώβρη.

Ακολουθεί συνημμένη η πρόταση της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Πηγή: 902.gr 
Δημοσίευση: Τρί, 24/09/2013 - 21:00
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 24/09/2013 - 21:02