Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πέραμα: Δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ: Καταγγελία της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ και της ΝΟ Πειραιά της ΚΝΕ

Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά
Σωτ. Πουλικόγιαννης μετά την επίθεση
Με συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων, στο Πέραμα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, απαντούν στην τραμπούκικη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης το βράδυ της Πέμπτης, μια ομάδα 50 θρασύδειλων φασιστών χρυσαυγιτών επιτέθηκε με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, σε 20 κομμουνιστές. Η επίθεση ήταν δολοφονική, χτυπούσαν στο ψαχνό οδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο ενώ παράλληλα, προξένησαν ζημιές και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε το συνεργείο..

Από το πρωί και καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, βρίσκεται σε εξέλιξη πανεξόρμηση σε ολόκληρο το Πέραμα, για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης για την επίθεση.


Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ καταγγέλλοντας τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής, σημειώνουν: 

«Επιβεβαιώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία δολοφόνων που έχει αποστολή το χτύπημα του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι με ιδιαίτερη λύσσα χτυπούσαν τα μέλη του ΚΚΕ που είναι στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη. 

Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πρόκειται για τσιράκια της εργοδοσίας, ότι λειτουργούν για λογαριασμό των αφεντικών, ότι είναι φανατισμένοι απέναντι σε αγωνιστές του ταξικού κινήματος και κυρίως απέναντι στους κομμουνιστές.

Οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες", όπως ο Πανταζής, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Καστρινός και άλλοι που αναγνωρίστηκαν, δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Οι κομμουνιστές και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Δεν έχουμε τρομοκρατηθεί δεκαετίες ολόκληρες από πιο σκληρούς αντικομμουνιστές από αυτούς, δε θα μας τρομοκρατήσουν ένα τσούρμο θρασύδειλων.

Ο λαός σήμερα μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει. Στην εργατούπολη του Περάματος, στις εργατογειτονιές του Πειραιά δεν έχει καμιά δουλειά το βρώμικο ποδάρι του φασισμού.
Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, έξω οι φασίστες από τον Πειραιά».

Όλοι οι τραυματισμένοι βγήκαν από τα νοσοκομεία που είχαν μεταφερθεί, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο Βαγγέλης Μαρούπας, γραμματέας της Κ.Ο. Πειραιά του ΚΚΕ. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επίθεση των Χρυσαυγιτών είχε στόχο τους Κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, γιατί η δράση τους είναι πρωτοπόρα και χαλάει την σούπα των εργολάβων και των εφοπλιστών. (Ακούστε εδώ την συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρούπα).

Καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης

Την καταδίκη τους στη δολοφονική επίθεση των Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους: Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ –ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών,η Ένωση Λογιστών Αθήνας, ο Σύλλογος Λογιστών Πειραιά.
 
Επίσης, ο Ορειβατικός και Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών - Πυρηνελαιουργείων- Σπορελαιουργείων- Καλλυντικών και Απορρυπαντικών, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραία, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, το Σωματείο Εργαζόμενων στο Χρηματοπιστωτικό Ζακύνθου, ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ζακύνθου και η Ομάδα Γυναικών Ζακύνθου. Ακόμη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου. Επίσης ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Παρ, 13/09/2013 - 15:09
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 13/09/2013 - 17:02