Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Τραμπούκοι - τσιράκια εφοπλιστών και μεγαλοεργολάβων

Τι έχει πει το φασιστικό μόρφωμα για τους εφοπλιστές στη Βουλή, σε συνεντεύξεις και τι έχει πει για τους εργάτες της Ζώνης
Τα σημάδια από την επίθεση στα αυτοκίνητα
δείχνει το είδος των εργαλείων που χρησιμοποίησαν οι τραμπούκοι
Το ότι τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής έκαναν τη δολοφονική επίθεση χτες στο Πέραμα, ως «τάγματα εφόδου», συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι είναι τσιράκια των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων. Το ξέρουν άλλωστε και οι πέτρες στον Πειραιά, στο Πέραμα, στη Ζώνη. Το λένε με την ανακοίνωση που έβγαλαν ενάντια στο ΚΚΕ. Το ξέρουν οι εργαζόμενοι που κατά καιρούς τους έχουν αντιμετωπίσει ως μπράβους για να σπάσουν απεργίες, ως μαντρόσκυλα για να τρομοκρατήσουν Ελληνες και μετανάστες εργάτες.
Γι' αυτό και η δολοφονική επίθεση τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εναντίον των κομμουνιστών συνδικαλιστών, που αναγνωρίζονται από τους μεταλλεργάτες της Ζώνης και όλο τον περαματιώτικο λαό ως πρωτοπόροι στους αγώνες, στην οργάνωση της πάλης ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της. Ας δούμε συγκεκριμένα τι έχουν πει και τι λένε:


Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά
και άλλοι τραυματίες, δέχονται τις πρώτες βοήθειες μετά
τη δολοφονική επίθεση
Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 κλιμάκιο χρυσαυγιτών βουλευτών, και συγκεκριμένα οι Γ. Λαγός, Ηλ. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος, συνοδευόμενοι από κρανοφόρους τραμπούκους, εμφανίστηκαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και χώθηκαν σε μια καντίνα, για να συνομιλήσουν με μια ομαδούλα φασιστοειδών της περιοχής. Διακήρυσσαν όλοι τους ότι πάνε «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε». Επίσης, ότι «έφυγαν βαπόρια γιατί έγιναν απεργίες», επιχειρηματολογία ίδια ακριβώς με αυτήν της Ενωσης Εφοπλιστών.

Μέσα από έναν οχετό ψεύδους και ασυναρτησίας, μίλησαν επί λέξει για «κατεστημένο», «σταλινισμό» και «κόκκινη χούντα» που επικρατεί στη Ζώνη και καθορίζει ποιος θα δουλέψει και ποιος όχι! Ακολούθως, ίδιοι μπράβοι των αφεντικών τους, ξεκίνησαν και τις ευθείες απειλές. Π.χ. ο Γ. Λαγός: «(...) Θα ήμασταν εδώ αν αντιμετωπίζατε πρόβλημα με το ΠΑΜΕ, να έρθουμε εδώ μαζί σας και να είμαστε απέναντί τους, θα είχατε τη βοήθειά μας (...) Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (...) θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα». Ο Ν. Μίχος: «Το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ΠΑΜΕ». Και ο Ηλ. Παναγιώταρος: «Το απόστημα που υπάρχει εδώ (...) το ΠΑΜΕ (...) πολύ σύντομα θα τελειώσει».
Κάποια άλλα γνωστά την περιοχή και στους εργάτες της Ζώνης φασιστοειδή, που ήταν στη μάζωξη, έλεγαν: «Να πάμε στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά (...) να πάμε στη φωλιά του κούκου, να την ξεριζώσουμε (...) να καλέσουμε τον κόσμο μας εκεί». Για να πάρουν τις ανάλογες διαβεβαιώσεις από τους βουλευτές τους, π.χ. τον Γ. Λαγό, ότι «εμείς θα είμαστε εκεί»...
Αβανταδόροι της μεγαλοεργοδοσίας
Η αβάντα της Χρυσής Αυγής και η στήριξή της στους εφοπλιστές έχει γίνει και στη Βουλή με παρεμβάσεις, αλλά και με συνεντεύξεις. Συγκεκριμένα:
  • Το Νοέμβρη του 2012 ο βουλευτής τους Παναγιώταρος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό, έλεγε μεταξύ άλλων: «(...) Βλέπουμε στον προϋπολογισμό που λέτε ότι από φορολόγηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία θα αποκομίσουμε 80 εκατ. ευρώ... Ε, το πιο εύκολο που θα κάνουν οι Ελληνες πλοιοκτήτες είναι να αλλάξουν τη σημαία για να γλιτώσουν τα λεφτά, αντί να βρεθεί μια χρυσή τομή κι από δυο - τρεις Ελληνες που είναι μάξιμουμ σε κάθε πλήρωμα, ο καπετάνιος και ο πρώτος μηχανικός, να δοθούν κίνητρα για να είναι και οι υπόλοιποι ναύτες Ελληνες (...)». Να επιδοτηθούν, δηλαδή, οι κεφαλαιοκράτες με νέες φοροαπαλλαγές...

  • Την ίδια μέρα, έτερος βουλευτής της οργάνωσης, ο Γεώργιος Γερμενής (γνωστότερος ως «Καιάδας»), είπε: «(...)Ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει (...) Λέτε ότι θα φορολογήσετε τα πλοία του ελληνικού στόλου με βάση το τονάζ (...) Την ίδια μέρα που θα εφαρμοστεί το μέτρο τα περισσότερα πλοία του εμπορικού στόλου θα υποστείλουν την ελληνική σημαία και με μεγάλη ευκολία θα επιλέξουν μια σημαία άλλη που θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους. Και ενώ ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία κατά το παρελθόν, εσείς πάλι συμβάλλετε καθοριστικά στην καταστροφή του».
  • Το Φλεβάρη του 2013 ο ίδιος ο «αρχηγός» των νεοναζί, Μιχαλολιάκος, μέρες απεργίας των ναυτεργατών, ερωτώμενος σε τηλεοπτικό κανάλι γιατί η οργάνωση δεν πάει στο λιμάνι να συμπαρασταθεί στους απεργούς ναυτεργάτες, απάντησε: «Βγάλαμε ανακοίνωση (σ.σ. μία δυόμισι σειρών...) για το θέμα και οπωσδήποτε είμαστε στο πλευρό των απεργών, από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει κι ένας ολόκληρος λαός που απαιτεί από το κράτος, κι αυτός (σ.σ. ο λαός) είναι το θύμα της υποθέσεως, από τη μια μεριά δηλαδή το κράτος, ένα ανήμπορο κράτος, από την άλλη οι εργατοπατέρες, δεν είναι αθώοι, έτσι; Εχουν κάνει πολλά...». Στοχοποίηση των πρωτοπόρων ναυτεργατών και επιχειρηματολογία κατευθείαν από τα υπόγεια του Μαξίμου και την Ενωση Εφοπλιστών. Το Μάρτη του 2013 η νεοναζιστική οργάνωση κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση με θέμα «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών», γραμμένη θαρρείς από την ίδια την Ενωση Εφοπλιστών. Στο κείμενο, κλαιγόταν για τα ...βάσανα των εφοπλιστών. Ελεγαν: «Η οικονομική κρίση που μαστίζει την παγκόσμια οικονομία αλλά και η έλλειψη ρευστότητας έχει πλήξει και την ελληνική ναυτιλία. Η μείωση των ναύλων ακολουθεί πτωτική πορεία, οι ναυπηγήσεις έχουν παγώσει λόγω έλλειψης ρευστού ή εγγυήσεων (...) Με τη λελογισμένη ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών υπό όρους από τη μεριά του κράτους και με το κατάλληλο νομοθετικό περιβάλλον (π.χ. αύξηση ελληνικών πληρωμάτων, ενίσχυση νεότευκτων στο ελληνικό νηολόγιο κ.λπ.) υπολογίζεται ότι θα υπάρχει άνοδος των κερδών του κράτους». Επίσης, ζητούσαν «να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα οι ναυτιλιακές εταιρείες». Ζητούσαν, δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο, ο ελληνικός λαός, να επιδοτήσουν παραπέρα τους εφοπλιστές, να αποπληρώσουν το τραπεζικό δάνειο ενός μεγαλοεπιχειρηματία, αν η πλοιοκτήτρια off shore του κηρύξει για το τυπικό μια πτώχευση γλιτώνοντας ο ίδιος την αποπληρωμή. Τι περισσότερο να ζητήσει ένας εφοπλιστής;
  • Στις 12 Μάρτη 2013 σε συνέντευξή του ο βουλευτής της οργάνωσης Γ. Λαγός είπε μεταξύ άλλων: «Τα ναυπηγεία κλείνουν, γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση και δεν ενδιαφέρεται για τη δημιουργία και την ανάπτυξή τους. Επίσης γιατί τα αριστερίστικα εργατικά σωματεία φρόντιζαν τόσα χρόνια, ώστε ο Ελληνας εργαζόμενος να χάσει όλα τα δικαιώματά του».
Θυμίζουμε, τέλος, ότι τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, τον Ιούνη του 2012, είχαν κάνει δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών που ζουν στο Πέραμα στις 3 τα ξημερώματα και είχαν τραυματίσει σοβαρά Αιγύπτιους εργάτες που διατηρούσαν ιχθυοπωλείο στην περιοχή...

Ομολογούν και προκαλούν
Οχι μόνο ομολογούν αλλά και προειδοποιούν ότι θα το ξανακάνουν! Τα τσιράκια του μεγάλου κεφαλαίου εξέδωσαν ανακοίνωση, χτες, με αφορμή τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση που έκαναν στο Πέραμα και με αυτήν βεβαιώνουν πόσο συστημικοί είναι. Τι λένε οι άθλιοι; Διαβάστε: «...Οι νεκροθάφτες της ζώνης του Περάματος», «Οι κοινοί τραμπούκοι και τα κομματόσκυλα, που τόσα χρόνια στέρησαν το μεροκάματο από χιλιάδες Ελληνες, τώρα κλαίγονται, διαμαρτύρονται και συκοφαντούν το Εθνικιστικό Κίνημα».

Υπάρχει πιο πειστική απόδειξη για τις πράξεις τους; Το κραυγάζουν ότι χτύπησαν τραμπούκικα, επειδή οι κομμουνιστές είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης του συνδικάτου κόντρα στους εφοπλιστές και τους εργολάβους που θέλουν μεροκάματα πείνας για τους εργαζόμενους της Ζώνης, ενώ ναυπηγούν και επισκευάζουν τα βαπόρια τους σε ξένα ναυπηγεία, καταδικάζοντας τους εργάτες στην ανεργία. Αυτά υποστηρίζουν και προάγουν οι χρυσαυγίτες.

Διαβάστε πώς προσπαθούν να θολώσουν τα νερά: «Ο μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία Εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Πλήττονται τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, γι' αυτό προσπαθούν με ψέματα και αθλιότητες να σταματήσουν την Χρυσή Αυγή». Ο «φορέας» που λένε ότι έστησαν οι χρυσαυγίτες στο Πέραμα, θα λειτουργεί σαν τα δουλεμπορικά γραφεία που έχουν στήσει σε άλλες περιοχές της χώρας, σε συνεννόηση με τα αφεντικά, για να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο των 10 και 15 ευρώ, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Τα γιουσουφάκια του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που έχουν γίνει θέμα μέχρι και στην εφημερίδα «Guardian» για τις σχέσεις τους και τη χρηματοδότησή τους από τους εφοπλιστές για να φτιάξουν γραφεία, νομίζουν ότι θα φτιάξουν άλλοθι για το ποιόν τους, ως τραμπούκοι των αφεντικών τους, όταν ταυτίζουν ΠΑΜΕ και εφοπλιστές. Μετά δείχνουν το μένος τους για το ΚΚΕ. «Οι επαγγελματίες αφισοκολλητές - που δεν δούλεψαν ούτε μία μέρα στη ζωή τους και τρώνε με χρυσά κουτάλια από τα κρατικά λεφτά του ΚΚΕ - να πάψουν να λένε ψέματα και να καταδίδουν πολίτες». Εδώ ξερνάνε όλη τη βρωμιά της σαπίλας των κηφήνων του συστήματος, του υπόκοσμου, κ.λπ. Τι άλλο να πουν για να ομολογήσουν τις πράξεις και τις προθέσεις τους;

Πηγή: Ριζοσπάστης (Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11650)