Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Π.Α.ΜΕ. Κέρκυρας: Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 18:30 στην πλατεία Σαρόκο

Την Τρίτη το βράδυ, σε ενέδρα χρυσαυγητών, δολοφονήθηκε ο 34χρονός Παύλος Φύσσας με γνωστή δράση ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό, ένας νέος που πολεμούσε τη σάπια ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυ-πητήρια στους δικούς του, τον αποτροπιασμό και την οργή μας για τη δολοφονία του.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του καπιταλιστικού συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.

Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.

Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά. Να σβήσουν από προσώπου γης.


Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της Κέρκυρας καλούν τους εργαζόμενους και όλον τον κερκυραϊκό λαό αύριο σε συγκέντρωση για να καταδικάσουν τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Το εργατικό κίνημα θα κόψει το χέρι των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, που είναι το τσιράκι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργάτες, οι εργάτριες, η νεολαία, ο λαός να διώξουν τους φασίστες από όλες τις γειτονιές.

Η συγκέντρωση των σωματείων και των μαζικών φορέων της Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ.

Τα σωματεία:

  • Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας
  • Σωματείων Οικοδόμων Κέρκυρας
  • Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων και Επαγγελματοβιοτεχνών Κέρκυρας
  • ΕΛΜΕ Κέρκυρας
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας (ΣΕΠΕ)