Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής


Μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, των σωματείων, των μαζικών φορέων και των φοιτητικών συλλόγων της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ.

Τον αποτροπιασμό και την οργή τους εξέφρασαν οι διοργανωτές για τη δολοφονία του34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε την Τρίτη το βράδυ, σε ενέδρα χρυσαυγητών. Ο Παύλος Φύσσας με γνωστή δράση ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό, ήταν ένας νέος που πολεμούσε τη σάπια ιδεολογία της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του καπιταλιστικού συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.  Αυτοί που εμφανίζονται ως «αντισυστημικοί» είναι τα χειρότερα μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, όπως και οι Γκοτζαμάνηδες, οι παρακρατικοί πρόγονοί τους, είναι ικανοί για  κάθε έγκλημα, προκειμένου να προστατέψουν το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννά, τους εκτρέφει και τους βγάζει από τη ναφθαλίνη κάθε φορά που θέλει να χτυπήσει τις    λαϊκές ελευθερίες και το εργατικό λαϊκό κίνημα.


Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.

Το εργατικό κίνημα θα κόψει το χέρι των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, που είναι το τσιράκι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά. Να σβήσουν από προσώπου γης. Οι εργάτες, οι εργάτριες, η νεολαία, ο λαός να διώξουν τους φασίστες από όλες τις γειτονιές.

Τα σωματεία:
  • Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας

  • Σωματείων Οικοδόμων Κέρκυρας

  • Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων και Επαγγελματοβιοτεχνών Κέρκυρας

  • ΕΛΜΕ Κέρκυρας

  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας (ΣΕΠΕ)

  • Φοιτητικοί Σύλλογοι του Ιόνιου Πανεπιστημίου