Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή απειλεί μαθητές και στην Κέρκυρα!

Καταγγέλλουμε στους μαθητές, στους γονείς, στους καθηγητές  και ευρύτερα στον Κερκυραϊκό λαό την προσπάθεια τρομοκράτησης μαθητών  από χρυσαυγίτη το βράδυ της Πέμπτης. Ο χρυσαυγίτης εμφανίστηκε  στο 4ο ΓΕΛ που βρίσκεται σε κατάληψη απειλώντας  τους  μαθητές του σχολείου ότι αν δεν ανοίξουν το σχολείο θα φέρει την αστυνομία και τραμπούκους χρυσαυγίτες να τους χτυπήσουν! Οι μαθητές του 4ου δεν λάκισαν, συνέχισαν την κατάληψη! 

Οι μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη μετά από συνέλευση του σχολείου από το πρωί της Πέμπτης (2/10) εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα από Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ για το «νέο σχολείο της αγοράς», για τις διαθεσιμότητες και απολύσεις στους καθηγητές, για να καταδικάσουν την εγκληματική δράση της φασιστικής, ναζιστικής Χρυσής Αυγής. 


Το εν λόγω περιστατικό αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα  που έχουν συσσωρευτεί για το ποιους έχουν απέναντί τους. Έχουν όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται απέναντι στην πολιτική που υλοποιείται.  Μας θέλουν όλους με κατεβασμένα τα κεφάλια. Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι αυτοί και το σύστημά τους στοχεύουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος, το χρειάζονται για να μαντρώσουν το λαό και να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις των νέων.  Γι' αυτό τους θρέφει, τους στηρίζει και τους χρηματοδοτεί το σύστημα!

Το Ν.Σ. Κέρκυρας της ΚΝΕ καλεί το λαό και την νεολαία της Κέρκυρας να απομονώσουν τους φασίστες  χρυσαυγίτες, να μην τους αφήνουν τόπο να σταθούν. Να μη ξεγελαστούν και να μην εφησυχάσουν επειδή έγιναν μερικές συλλήψεις. Τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να χτυπάει τον λαό και τα παιδιά του και κυρίως αυτά που αγωνίζονται, παραμένουν! 

Ο Λαός και η νεολαία να μη περιμένει άλλο!! Μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, με οργανωμένο και μαζικό τρόπο να τσακίσουν τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά, να παλέψουν για τη ζωή και τα δικαιώματα τους!


Ν.Σ. Κέρκυρας της ΚΝΕ 4/10/2013