Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πρέβεζα: Κινητοποίηση ενάντια στη Χρυσή Αυγή από το ΠΑΜΕ και σωματεία

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 21 Δεκέμβρη εργαζόμενοι, νέοι συνταξιούχοι κάτω από τους ήχους εργατικών τραγουδιών μαζεύτηκαν έξω από τη Θεοφάνειο ύστερα από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ αλλά και σωματείων της Πρέβεζας για συλλαλητήριο ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Ύστερα από φήμες μηνών το ναζιστικό μόρφωμα προχώρησε σε ενοικίαση γραφείων για να στεγάσει τη δολοφονική δράση της.

Φορείς και σωματεία της Πρέβεζας αντιτάχθηκαν σε αυτή την προοπτική και κάλεσαν το λαό της Πρέβεζας να τους απομονώσει, να τους ενημερώσει για το ρόλο και το χαρακτήρα της σαν ναζιστικό μόρφωμα, δολοφονικό χέρι των κεφαλαιοκρατών. Με ψήφισμα (βλ. συνημμένα) που διακινήθηκε, πάρθηκε ομόφωνα απόφαση από σωματεία όπως το Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΤΑ Πρέβεζας κλπ.


Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και με συνθήματα «κανένας φόβος ποτέ και πουθενά – τσακίστε του φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «των μονοπωλίων χέρι τους κρυφό – η ΧΑ δολοφονικό» καλούσαν το λαό της Πρέβεζας να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του το φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα. Δίνοντας τον τόνο για διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με συνθήματα «εργάτη νέε το ΠΑΜΕ σε καλεί – σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους και συ!» ή «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Όταν η πορεία έφτασε στην περιοχή που πιθανό να στεγαστούν τα γραφεία, οι συμμετέχοντες διατράνωσαν με τον πιο κάθετο τρόπο, με το διάβασμα των ψηφισμάτων, την αντίθεσή τους σε αυτή την προοπτική. Από τη γιατρό Ειρήνη Παπαδημητρίου διαβάστηκε το ποίημα του Φώντα Λάδη «ο Φασισμός».

Με το τέλος του συλλαλητηρίου οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στη συνέχεια και με άλλες μορφές προκειμένου να υλοποιηθούν τα ψηφίσματα ώστε μα μη μπορεί να σταθεί κανένας φασίστας σε καμία γειτονιά της Πρέβεζας!