Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Συνδικάτα - μαζικοί φορείς - Λαϊκές Επιτροπές: Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους άνεργους και τις οικογένειές τους, για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που υποφέρουν από την πολιτική που τσακίζει την εργατική τάξη, διοργανώνονται από συνδικάτα, μαζικούς φορείς και Λαϊκές Επιτροπές σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα:
  • Την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη εκδηλώσεις έγιναν σε Καισαριανή, Αιγάλεω και Κεφαλονιά.
  • Το πρωί του Σαββάτου, εκδηλώσεις έγιναν στη Λάρισα από το Συνδικάτο Οικοδόμων και στο Βόλο από το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» για τα παιδιά των μεταλλεργατών των εργοστασίων του Βόλου  στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Η θεατρική ομάδα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών παρουσίασε θεατρικό δρώμενο με τον τίτλο «Μια αλλιώτικη καλικαντζαρόσουπα», ενώ χορωδία αποτελούμενη από μαθητές Γυμνασίου της Νέας Ιωνίας τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκαν δώρα στα παιδιά των μεταλλεργατών και παράλληλα είχε στηθεί και ένας μικρός μπουφές για μικρούς και μεγάλους. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Κώστας Στεργίου τόνισε ότι «Η σημερινή εκδήλωση δεν έχει απλά έναν επετειακό χαρακτήρα, αλλά σκοπό έχει να φανεί η αλληλεγγύη στους απολυμένους εργάτες, που είναι σήμερα εκατοντάδες στο νομό και για τους περισσότερους έχει τελειώσει η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που είναι για καιρό απλήρωτοι. Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται η συγκεκριμένη προσπάθεια γιατί σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η αλληλεγγύη να αποτελέσει το μεγαλύτερο όπλο στην επίθεση που δεχόμαστε. Έτσι η συσπείρωση στα σωματεία είναι πλέον επιτακτική, για να αποκρουστεί η νέα μεγάλη επίθεση από την κυβέρνηση και τους βιομήχανους. Η εκδήλωση έχει πολιτιστικό χαρακτήρα περιλαμβάνοντας θεατρικό που δίνει πολλά μηνύματα στον κάθε εργάτη. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στους μεταλλεργάτες όλοι για έναν και ένας για όλους, έτσι ώστε να μην μείνει κανείς μόνος του στη κρίση» 

Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Δεκέμβρη εκδηλώσεις έγιναν από την Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας Αττικής, από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Αιγάλεω και τον Πολιτιστικό Σύλλογο η «Πρόοδος», από τη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής. Επίσης από εργατικά σωματεία και συλλόγους στην Κοζάνη, την Αλεξανδρούπολη, την Κόρινθο και την Κεφαλονιά. 
  • Την Κυριακή 22 Δεκέμβρη
- Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων στις 11 το πρωί στα γραφεία του Σωματείου, Γλάστωνος 3, Ομόνοια (στοά Φέξη).
- Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής 2ου Διαμερίσματος (Κάρπου 38 και Λεωφ. Βουλιαγμένης - 1ος όροφος). Επειδή η κρίση δεν πρέπει να στερήσει από τη λαϊκή οικογένεια και κυρίως τα παιδιά τη χαρά και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο κι ένα καλύτερο κόσμο.
- Το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης πραγματοποιεί εκδήλωση για τα παιδιά, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. Στα πλαίσιά της θα παρουσιαστεί το έργο «Το δέντρο της Γης και οι καλικάντζαροι» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.
- Το Συνδικάτο Οικοδόμων διοργανώνει γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου, στις 10 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος).
- Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κορυδαλλού, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της (Κρέσνας 12). Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας η Λαϊκή Επιτροπή θα ενισχύσει με τρόφιμα οικογένειες που έχουν ανάγκη.
- Τα Σωματεία Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και στις Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) οργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά, στις 10.30 π.μ. στο πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ (Γ' Σεπτεμβρίου 110). Θα περιλαμβάνει παράσταση Καραγκιόζη, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και μοίρασμα δώρων στα παιδιά.
- Γιορτή για τα παιδιά διοργανώνουν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Επίσης, καλούν για συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών και βιβλίων για οικογένειες που έχουν ανάγκη (10 π.μ. - 12 μ. στο γραφείο των συνταξιούχων ΙΚΑ και 6 μ.μ. - 8 μ.μ. στο γραφείο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων).
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Λάρισας στις 11 π.μ. στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά.
- Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους εργαζομένους, άνεργους και τα παιδιά τους στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
- Στο «Παζάρι Ειρήνης» που διοργανώνουν, για δεύτερη χρονιά φέτος, προσκαλούν παιδιά και γονείς το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών του νησιού. Η εκδήλωση θα γίνει στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και θα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού, προβολή παιδικής ταινίας και γλέντι για μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον για τους μεγάλους θα υπάρχει το Παζάρι Ειρήνης, με χειροποίητες δημιουργίες (γευστικές και άλλες) προσφορά των φίλων της Ειρήνης.
- Η Επιτροπή Αγώνα και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης καλεί τα παιδιά των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα γίνει στις 5 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, Κράτητος και Αποστολάκη.
- Ο Σύλλογος της ΟΓΕ στη Μεταμόρφωση οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Γκινοσάτη και Πλαστήρα). Στο χώρο της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται παιδικά ρούχα και παιχνίδια που η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής θα διανείμει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
- Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου και η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής καλούν μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν την παιδική θεατρική παράσταση των αδελφών Κατσιμίχα «Το δέντρο της Γης και οι καλικάντζαροι» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του παλαιού «Μηχανουργείου» με είσοδο ελεύθερη. Στη γιορτή θα συμμετέχει και ο ταχυδακτυλουργός «Πρωτέας».
  • Τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη
- Η Λαϊκή Επιτροπή Αλίμου διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο (Ιωνίας 96, Άνω Καλαμάκι). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δημιουργικό παιχνίδι για τα παιδιά, προβολή ταινίας, παραμύθι της γιαγιάς κ.ά. Την εκδήλωση στηρίζουν η Ομάδα Γυναικών Αλίμου, η Επιτροπή ΕΒΕ Αλίμου, καθώς και εργαζόμενοι και μέλη σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
  • Το Σάββατο 28 Δεκέμβρη:
- Η Λαϊκή Επιτροπή Αγ. Αναργύρων - Καματερού διοργανώνει γιορτή για παιδιά Ελλήνων και ξένων εργαζομένων και ανέργων στις 6 μ.μ. στο Α' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Ν. Πλαστήρα και Κλεισούρας). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με φαγητό, κρασί και μουσική.
- Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων και τους ανέργους στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του παλιού Εργατικού Κέντρου.
  • Την Κυριακή 29 Δεκέμβρη:
- Τα ταξικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά διοργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης, στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ (δίπλα από το ΥΕΝ). Θα περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι, θεατρική παράσταση και παιχνίδι και μοίρασμα δώρων στα μικρά παιδιά.
- Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, στις 10.30 π.μ., διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά στην αίθουσα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας (Σαλαμινίας 9 και Πέτρου Ράλλη) στον Ταύρο.
- Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για μεγάλους και παιδιά στο Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου στις 5 το απόγευμα. Η γιορτή θα περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, παιχνίδια, κατασκευές στολιδιών, ζωγραφική και φαγητό.
Τέλος, διανομή τροφίμων σε άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους πραγματοποιούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών και η Λαϊκή Επιτροπή Βαρβασίου. 

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Κυρ, 22/12/2013 - 08:28
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 22/12/2013 - 12:20