Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Πλούσια και πολύμορφη η δραστηριότητα των Λαϊκών Επιτροπών για τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών

Κανένα σπίτι δίχως ρεύμα και τρόφιμα. Με αυτό το σύνθημα οι Λαϊκές Επιτροπές έχουν ριχτεί στη καθημερινή δράση σε κάθε γειτονιά και δήμο για να μην μείνει ούτε μία λαϊκή οικογένεια που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα της καπιταλιστικής κρίσης αβοήθητη, εκφράζοντας έμπρακτα και οργανωμένα την αλληλεγγύη αλλά και να προωθήσουν ταυτόχρονα την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Γύρω τους συσπειρώνονται εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, γυναίκες, μαθητές και φοιτητές. Οι Λαϊκές Επιτροπές κάνουν πράξη την ταξική αλληλεγγύη ανάμεσα στο λαό, μακριά από τις λογικές της φιλανθρωπίας και εθελοντισμού που πλασάρει η αστική τάξη για τη διαχείριση της φτώχειας.

Καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν και στον ΟΑΕΔ με απαίτηση να ικανοποιηθούν αιτήματα ανακούφισης των ανέργων. Σημαντικές είναι οι πρωτοβουλίες όπου εκπαιδευτικοί παραδίδουν σε μαθητές δωρεάν μαθήματα υποστήριξης.


Παρεμβαίνουν στον ΟΑΕΔ για μέτρα προστασίας των ανέργων, σε δήμους για απαλλαγή των λαϊκών οικογενειών από δημοτικά τέλη και τροφεία παιδικών σταθμών, με κινητοποιήσεις στα ιατρεία του ΙΚΑ και τα νοσοκομεία για το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία. Παρεμβάσεις γίνανε στον ΟΑΣΑ αλλά και στον ΟΑΣΘ για τα πρόστιμα σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα εισιτήρια για τη μεταφορά τους, αλλά και για δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων. Οργάνωσαν πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με γιορτές αλληλεγγύης, γιορτές για τα παιδιά, συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και σχολικών ειδών που αποτελούν βασικό στήριγμα για τα παιδιά των ανέργων.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στις Λαϊκές Επιτροπές και εντάσσονται στο ταξικό εργατικό κίνημα ανοίγουν δρόμους, ώστε η κοινή δράση να πλουτίσει τα αιτήματά τους, την πείρα τους, τα επιχειρήματά τους, να απελευθερώσει τη δύναμή τους να επιβάλουν στην πράξη το δίκιο τους.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές σε διάφορες πόλεις της χώρας και γειτονιές της Αθήνας.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τρί, 17/12/2013 - 21:33

Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 19/12/2013 - 13:43