Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κινητοποίηση την Παρασκευή στις 12:30 στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Κέρκυρας για τη διεκδίκηση καταβολής έκτακτου επιδόματος σε όλους τους άνεργους

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία φτάνει στο 28,4%, που μεταφράζεται σε 1.400.000 ανθρώπους χωρίς δουλειά. Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ μόλις το 10% επιδοτείται με κάποιο βοήθημα. Γνωρίζουμε ότι η ανεργία είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος και σε περίοδο κρίσης αυξάνεται ραγδαία.

Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες αντί για μέτρα υπέρ των ανέργων, να προωθούνται συνεχώς μέσω προγραμμάτων απασχόλησης μέτρα επιδότησης των επιχειρηματιών με κακοπληρωμένη εργασία χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Μπροστά στις γιορτές, στο χειμώνα και στις δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι άνεργοι, πρέπει να στηριχτούν άμεσα με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Γνωρίζουμε πως τα έκτακτα βοηθήματα δε θα λύσουν το πρόβλημα των ανέργων. Όμως, στην κατάσταση που βρίσκονται οι μακροχρόνια άνεργοι, τα βοηθήματα αυτά δίνουν μια μικρή ανάσα στην προσπάθεια επιβίωσής τους, ανακουφίζουν έστω και προσωρινά.

Απαιτούμε να υπάρξει άμεση στήριξη των οικογενειών των ανέργων, με την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ.

Παράλληλα απαιτούμε:


  • Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο ανεργίας και αύξησή του στα 600€
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων
  • Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειας τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκταση του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.
  • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας
  • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που είναι το βασικότερο δικαίωμα του ανθρώπου
  • Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.
Καλούμε όλους να παραβρεθούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή και ώρα 12:30 π.μ. έξω από το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Κέρκυρας