Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κινητοποίηση στο Δήμο Αθήνας ενάντια στον πλειστηριασμό σπιτιού οικογένειας

Κινητοποίηση έξω από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων καταγγέλλοντας το γεγονός ότι ο Δήμος απειλεί οικογένεια αυτοαπασχολούμενων με πλειστηριασμό του σπιτιού της.

Ο Δήμος Αθηναίων επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από τους βάρβαρους νόμους που βάζουν στο στόχαστρο ακόμα και την κατοικία των λαϊκών οικογενειών.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Οικονομικών αρκέστηκε να «συμβουλεύσει» την οικογένεια να ζητήσει εξάμηνη αναστολή των αναγκαστικών μέτρων, την οποία προβλέπει ο νόμος, και να προχωρήσει σε διακανονισμό για το ποσό με το οποίο την έχει «φεσώσει».

Σύμφωνα με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, το διαμέρισμα των 88 τ.μ. στο οποίο κατοικεί η οικογένεια πρόκειται να βγει στις 4 Μάρτη σε πλειστηριασμό. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως το πρόστιμο, λόγω του οποίου απειλείται σήμερα το σπίτι της οικογένειας, είχε επιβληθεί το 2006 από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου για την ...παράβαση της τοποθέτησης ενός ηλιακού θερμοσίφωνα σε χώρο του κλιμακοστασίου. Η ένσταση των ιδιοκτητών, που αμφισβήτησαν πως υπήρχε παράβαση, είχε απορριφθεί, αφήνοντάς τους μόνο την επιλογή της δικαστικής οδού για να δικαιωθούν, η οποία όμως συνεπάγεται δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος.

Οι φορείς προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση τις επόμενες ημέρες στην Πολεοδομία.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τετ, 04/02/2015 - 16:41