Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για τις αξιώσεις των βιομηχάνων Β. Ελλάδας

Σε ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για τις αξιώσεις του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας τονίζεται:

«Πάει πολύ οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για χαμένες θέσεις εργασίας από την κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Είναι αυτοί που έστειλαν στην ανεργία και την ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, κρατάνε απλήρωτους για πολλούς μήνες άλλους τόσους, αξιοποιώντας τους νόμους του πολιτικού προσωπικού τους, όλων των κομμάτων που ευαγγελίζονται την καπιταλιστική ανάπτυξη πάνω στο πτώμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Είναι αυτοί που απαιτούν ακόμα φθηνότερο ρεύμα για τις επιχειρήσεις τους για να φορτώσουν το κόστος στις λαϊκές οικογένειες με νέες αυξήσεις τιμολογίων, την ώρα που χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ και τα χαράτσια. Στην απαίτησή τους αυτή βρίσκουν τη συμφωνία και της κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία τους συγκαταλέγει μέσα στη συμμαχία για τη διάσωση της δημόσιας ΔΕΗ.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων απαιτεί από την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα την απειλή της για επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ, δείχνοντας ποιος στα αλήθεια κάνει κουμάντο. Απαιτούν από τους εργαζόμενους σκυμμένο κεφάλι για να περάσουν τα δικά τους συμφέροντα και κέρδη.

Οι εργοδότες, αν και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, συμμαχούν όταν είναι να πλήξουν τα λαϊκά στρώματα.

Τώρα πια οι εργαζόμενοι ξέρουν ποιος κρύβεται πίσω από τη δυστυχία τους, ποιον πρέπει να αντιπαλέψουν.


Με λαϊκή συμμαχία για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για να γίνει ο πλούτος που ιδιωτικοποιείται, όλος ο πλούτος, λαϊκή περιουσία.

Κι αυτό δεν γίνεται ούτε με συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν συμφωνήσει στην ουσία της πολιτικής του κεφαλαίου (όπως τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΔΕΗ που έχουν συμφωνήσει στην απελευθέρωση της Ενέργειας) ούτε με άλλα μείγματα διαχείρισης της ίδιας πολιτικής, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (που απαιτεί την ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας παντού), όπως προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επίμονο, ταξικά προσανατολισμένο αγώνα υπεράσπισης του λαϊκού πλούτου και στον τομέα της Ενέργειας που οικοδομήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα γενεών και με στόχο να τον καταστήσουν λαϊκή περιουσία για την κάλυψη των αναγκών εκείνων που παράγουν και όχι εμπόρευμα μόνο για όσους μπορούν να τον αγοράσουν.

Τους καλούμε να ορθώσουν τείχος για να μην περάσει η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όχι απλά να αλλάξει ο διαχειριστής της».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τετ, 02/07/2014 - 22:39