Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το 40% των μαγαζιών της Αθήνας και το 53% της Θεσσαλονίκης δεν άνοιξαν την Κυριακή: Το σύνολο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προσλάβουν προσωπικό για τις Κυριακές: Έρευνα ΕΣΕΕ

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, που στην Αθήνα ανέρχεται στο 40% και στη Θεσσαλονίκη στο 53%, δεν άνοιξαν τα καταστήματα τους την Κυριακή 20 Ιούλη, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική σε τυχαίο δείγμα 227 εμπορικών επιχειρήσεων στις εμπορικές αγορές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και ορισμένων σημαντικών περιφερειακών αγορών της Αττικής (Πειραιάς, Μαρούσι, Ν. Ιωνία, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Περιστέρι, Ν. Ιωνία, Ν. Σμύρνη).

Σύμφωνα με την έρευνα ποσοστό 78% των επιχειρήσεων δεν έμεινε ικανοποιημένο αφού ο τζίρος της Κυριακής 20 Ιούλη ήταν πολύ μικρότερος σε σύγκριση τόσο με την Κυριακή 3 Νοέμβρη όσο και με την Κυριακή 19 Γενάρη.

Ιδίως για το κέντρο της Αθήνας δεν υπήρξε καμία θετική απάντηση για την πορεία του τζίρου σε σύγκριση με τις προηγούμενες Κυριακές.

Τέλος, το 64% δήλωσε ότι επιβαρύνεται από το άνοιγμα την Κυριακή, ενώ όλοι σχεδόν οι έμποροι απαντούν αρνητικά στο ερώτημα αν σκοπεύουν να προσλάβουν προσωπικό εξαιτίας της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Την ίδια ώρα όμως που η ΕΣΕΕ εμφανίζεται να αντιτίθεται στο μέτρο, στην πραγματικότητα, αυτό που επιδιώκει, είναι να εφαρμοστεί ύστερα από «διάλογο» και με «στοχευμένο» τρόπο η κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Πηγή: 902.gr 
Δημοσίευση: Τρί, 22/07/2014 - 21:36