Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Κάλεσμα από τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για κινητοποίηση την Κυριακή 6 Ιούλη κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σαμάρα 6 – Κέρκυρα
_______________________________________________________________________
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων μεγάλη αλυσίδα που δραστηριοποιείται στο χώρο των Η/Υ, των βιβλίων και της μουσικής πρόκειται να ανοίξει την Κυριακή 6 Ιουλίου. Παίζει με αυτό τον τρόπο το ρόλο του λαγού για να ανοίγουν όλα τα καταστήματα και την Κυριακή. Την Κυριακή που εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι τη θέλουν για τον εαυτό τους και την οικογένεια τους ενώ κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν να την καταργήσουν για να αυγατίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσονται και οι κινήσεις της κυβέρνησης για πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τις 52 Κυριακές του χρόνου. Με πρόσχημα τον τουρισμό προωθείται η «δήθεν» πιλοτική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε 7 τουριστικές περιοχές της χώρας. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στην Κέρκυρα γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ωφελούνται από αυτά τα μέτρα.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι η συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ μαζί με τα χαράτσια, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη διάλυση του ασφαλιστικού.

Υπογραμμίζουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας με την αδράνεια του υπονομεύει τον αγώνα των μικρομάγαζων, τη στιγμή που η πλειοψηφία των μελών του πλήττεται από την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Καλούμε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους και συνολικά τους εργαζόμενους της Κέρκυρας, να υπερασπιστούν την Κυριακάτικη αργία, που κατακτήθηκε με αγώνες, παίρνοντας μέρος στη διαμαρτυρία που οργανώνει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών υπαλλήλων μαζί με το Σωματείο Αυτοααπασχολουμένων - Εμπόρων - Βιοτεχνών Κέρκυρας την Κυριακή 6 Ιούλη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Γεωργάκη.