Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Συνέντευξη Π. Λαφαζάνη: Στο ίδιο έργο θεατές

Το νέο ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό του λαού και των εργαζομένων αποτελεί το κόμμα του Π. Λαφαζάνη και των 25 βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας νέο κόμμα με την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα».

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Π. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήρε την πρωτοβουλία της παραίτησης μέσα στον Αύγουστο και βιάζεται για τη διεξαγωγή εκλογών - εξπρές, γιατί «θέλει να αποφύγει να αισθανθεί ο ελληνικός λαός τις βαρύτατες συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και του νέου μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση».

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να αιφνιδιάσει τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» για να την φιμώσει παρότι είναι η αντιμνημονιακή φωνή που έχει εναλλακτική λύση. Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που ο ίδιος αλλά και στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας» συνέβαλλαν καθοριστικά στην εξαπάτηση του λαού στηρίζοντας από κυβερνητικές θέσεις τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Παρουσίασε ως πρόγραμμα μια ξαναζεσταμένη «αντιμνημονιακή» σούπα, παρουσιάζοντας όλα αυτά  που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά: ακύρωση μνημονίων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, διακοπή της καταστροφικής λιτότητας για τη χώρα!

Αναπαράγοντας τον ρηχό διαχωρισμό μνημονιακών - αντιμνημονιακών, επιχείρησε να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση με την αλλαγή νομίσματος, άθικτα τα μονοπώλια και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του κεφαλαίου. 

Σε μία προσπάθεια να εγκλωβίσει τον λαό σε αστικές επιδιώξεις και κλείνοντας το μάτι στα τμήματα του κεφαλαίου που επιθυμούν έξοδο από το Ευρώ, επανέλαβε την πρόταση για εθνικό νόμισμα, καθώς και την «εθνικοποίηση των τραπεζών» ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, αναμασώντας παλιές χρεοκοπημένες σοσιαλδημοκρατικές θέσεις, που εφαρμόστηκαν προηγούμενες δεκαετίες και εξυπηρέτησαν  την καπιταλιστική ανάπτυξη και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Είπε ακόμα ότι θα πάρει τη διερευνητική εντολή και θα τη χρησιμοποιήσει με όλες τις πολιτικές δυνάμεις πλην της Χρυσής Αυγής, και στα πλαίσια αυτά θα συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς, κίνηση που είχε κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές της 6ης Μάη 2012, με προφανή στόχο να στήσει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι χειραγώγησης και εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων.

Τέλος δεν δίστασε στιγμή, και με απύθμενο θράσος απηύθυνε τάχα πρόσκληση ακόμα και στο ΚΚΕ για τη δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου, με μόνο στόχο τη δημιουργία σύγχυσης και την πυροδότηση ψευτοδιλημμάτων, για να εγκλωβιστούν οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο μαντρί της καλύτερης αστικής διαχείρισης που το κόμμα του εκπροσωπεί.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Παρ., 21/08/2015 - 16:24