Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Κέρκυρας: 24ωρη απεργία την Τρίτη 11 Αυγούστου

Με 24ωρη απεργία την Τρίτη 11 Αυγούστου, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας αντιδρούν στην εντατικοποίηση της εργασίας και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, που χτυπάνε «κόκκινο» στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. 

Η απεργία θα ξεκινήσει την Τρίτη 11 Αυγούστου στις 4 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την ίδια ώρα το απόγευμα της Τετάρτης 12 Αυγούστου.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη στις 10 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο. Την Τρίτη το απόγευμα οργανώνει μαζική παρέμβαση στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου θα μοιράσει την ανακοίνωσή του μεταφρασμένη σε μια σειρά από γλώσσες. Προετοιμάζει την απεργία με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στα ξενοδοχεία.

«Κάθε χρόνο εδώ στην Κέρκυρα, δεκάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στο νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας και τα ιδιωτικά ιατρεία, είτε με συμπτώματα υπερκόπωσης, εξάντλησης, είτε πιεσμένοι από την εργοδοτική αυθαιρεσία και αυταρχισμό, είτε μετά από εργατικά "ατυχήματα" που προκαλούνται από την πλημμελή λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και την ένταση της δουλειάς. Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας, κανενός δεν ιδρώνει το αυτί», σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Υπογραμμίζει, επίσης, την έξαρση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με γενικευμένη απληρωσιά στους χώρους δουλειάς: «Το θράσος της εργοδοσίας έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο», τονίζει το σωματείο και επισημαίνει πως το θράσος αυτό «τροφοδοτείται απ' το αντεργατικό - αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό τοπίο ζούγκλας, που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνητικές πολιτικές και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Δευ, 10/08/2015-12:08