Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρία Fraport από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνει την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρία Fraport, για 40 χρόνια. Αυτή η εξέλιξη θα κάνει πανάκριβες και απαγορευτικές, για το λαό, τις αεροπορικές μεταφορές και θα οδηγήσει στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων σ’ αυτές. Επίσης, η εκποίηση αυτή, αφ' ενός μεν εξυπηρετεί τα προαπαιτούμενα των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων και αφ' ετέρου υλοποιεί την ευρωενωσιακή πολιτική για απελευθέρωση των αερομεταφορών.

Στην Κέρκυρα, βουλευτές, στελέχη αλλά και αιρετοί του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Διοίκηση (ο κ. Γαλιατσάτος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο κ. Νικολούζος Δήμαρχος Κέρκυρας) θα σπεύσουν να "διαμαρτυρηθούν" για την εξέλιξη αυτή. Θα καλέσουν σε ξεσηκωμό τον κερκυραϊκό λαό λες και τα συμφέροντα εργατών/λαού και κεφαλαίου μπορεί να είναι ποτέ κοινά!. Είναι σίγουρο ότι θα επιδοθούν σε λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες κατά την προσφιλή τους συνήθεια. Έχουν όμως τεράστιες ευθύνες για όσα υπόσχονταν πριν τις Τοπικές και Βουλευτικές εκλογές και για τις αυταπάτες που έσπερναν. Οι εξαγγελίες περί κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ, προστασία της δημόσιας περιουσίας και τα "NOT FOR SALE" σε γιγαντοπανό είναι κούφια λόγια όταν πάνε χέρι - χέρι με την υπεράσπιση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Έχουν ευθύνη για το κλίμα ανοχής, ακόμα και ενεργητικής στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, που καλλιέργησαν στο λαό όταν – περισσότερο από κάθε άλλη φορά – χρειαζόταν η οργανωμένη, ταξικά προσανατολισμένη λαϊκή απάντηση...

Από τη μεριά της η "Αριστερή Πλατφόρμα" και άλλοι "διαφωνούντες" θα φωνάξουν ότι η κυβέρνηση παραβίασε το πρόγραμμά της. Βέβαια, είναι οι ίδιοι που στήριξαν τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη και την κοινή δήλωση Τσίπρα - Γιούνκερ, που αποτέλεσαν προάγγελους του σημερινού 3ου μνημονίου. Η αποστολή τους ήταν να "κοιμίζουν" τον κόσμο ότι όλα πάνε καλά και πως τα πάντα είναι θέμα χειρισμών που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αντιστρέψει τάχα την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από τους προηγούμενους σε βάρος του λαού. Έχουν μεγάλη ευθύνη όλοι αυτοί που τώρα το παίζουν αθώοι, επειδή ανέλαβαν ρόλο να σπείρουν αυταπάτες, εφησυχασμό και να καλλιεργήσουν στάση αναμονής στο λαό. Προβάλλουν σαν λύσεις μέτρα που θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με μια διαδικασία επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Από μόνη της η αλλαγή του νομίσματος δε φέρνει λύσεις καθώς με οποιοδήποτε νόμισμα οι νόμοι του καπιταλισμού θα ισχύουν που θεό τους έχουν το κέρδος των μονοπωλίων και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Συνολικά, και απ’ αυτή την εξέλιξη αναδεικνύεται ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ασύμβατη με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και την πολιτική της ΕΕ και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ το λαό. Ο αγώνας που μπορεί να δώσει λύσεις είναι αυτός που θα εναντιώνεται στην ΕΕ, την πολιτική και την εξουσία της. Για το λόγο αυτό καλούμε σε συμπόρευση και πάλη με το ΚΚΕ που προβάλλει τη μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου με την εξουσία και την οικονομία στα χέρια των εργαζομένων. Είναι ανάγκη να περάσει ο αγώνας του λαού μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τις λαϊκές επιτροπές χωρίς καμία προσμονή σε σωτήρες και λύσεις που θα δώσουν άλλοι για εμάς.

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
19/08/2015