Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Απέλυσε νεαρή εργαζόμενη όταν έμαθε ότι είναι έγκυος: καταγγελία Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας-τρομοκρατίας υπήρξε πριν από λίγες μέρες στο νησί μας. Συγκεκριμένα, επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο του λιανικού και χονδρικού εμπορίου τουριστικών ειδών, με έδρα στα Δανίλια και κατάστημα στο Πεντοφάναρο, απέλυσε νεαρή έγκυο, που εργαζόταν στην επιχείρηση εδώ και τρία χρόνια.

Η απόλυση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο της επιχείρησης για μείωση του προσωπικού. Μάλιστα, η επιχείρηση για να μεθοδεύσει την απόλυση επιστράτευσε συκοφαντίες και τρομοκρατία κατά της εργαζόμενης, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος επιπλοκής στην εγκυμοσύνη της, κάτι για το οποίο η επιχείρηση φέρει βαρύτατες ευθύνες.

Πρόκειται για ένα χιλιοπαιγμένο έργο. Είναι γνωστό ότι οι εργοδότες μπροστά στη διασφάλιση των κερδών τους θεωρώντας τους εργαζόμενους «κόστος», δεν διστάζουν να καταπατήσουν ακόμα και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων όπως το δικαίωμα στη μητρότητα και να χρησιμοποιήσουν τις πιο άθλιες συκοφαντικές μεθόδους.

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό της νεαρής εργαζόμενης. Αν και έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες από την πλευρά του Σωματείου να έρθει σε επαφή με την εργοδοσία, για να διευθετηθεί το ζήτημα, εντούτοις η εργοδοσία κρύβεται.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις ορέξεις και στην τρομοκρατία των εργοδοτών. Κανείς δεν είναι και δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του! Πρέπει όλοι τώρα να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας, για να αντιπαλέψουμε τα δύσκολα που όλοι βιώνουμε, καθώς και αυτά που είναι μπροστά μας, την εργοδοτική αυθαιρεσία που ενισχύεται από τη στήριξη που της παρέχουν οι κυβερνήσεις, τόσο οι χτεσινές όσο και η σημερινή, και η Ευρωπαϊκή Ένωση με ΝΕΑ και ΠΑΛΙΑ μνημόνια. Για παράδειγμα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία ο θάνατος νεαρής εργαζόμενης από εξάντληση σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου, ούτε ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, επειδή ζήτησε να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του. Ούτε ακόμα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στα πρώην ΣΚΟΝΤΟ ή οι απολύσεις που έγιναν στα PUBLIC του υποκαταστήματος στο Σολάρι, με τη δικαιολογία ότι οι εργαζόμενοι έπιασαν ΜΟΝΟ το 98% του πλάνου των κερδών της επιχείρησης. Για να μην αναφέρουμε την κοροϊδία σε βάρος χιλιάδων ιδιωτικών υπαλλήλων στο ζήτημα της κυριακάτικης αργίας.

Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας, ο ταξικός προσανατολισμός του αγώνα μας. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους και να ανοίξουμε την προοπτική για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα εξυπηρετεί τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η δική μας δράση, η δική μας συμμετοχή μέσα από τα ταξικά σωματεία, το Π.Α.ΜΕ., τις λαϊκές επιτροπές. Να κάνουμε πράξη το σύνθημα "ένας για όλους και όλοι για έναν"!

Καταγγέλλουμε την απόλυση της νεαρής εγκύου από την παραπάνω επιχείρηση και διεκδικούμε την άμεση επαναπρόσληψή της.