Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Επιτυχημένη και η δεύτερη προβολή ταινίας του θερινού σινεμά που διοργανώνουν σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε και αυτήν την Τετάρτη (29 Ιούλη 2015) στον πανέμορφο χώρο της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας η δεύτερη προβολή ταινίας στο πλαίσιο του θερινού κινηματογράφου που διοργανώνουν τα σωματεία της Κέρκυρας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στόχο έχει να αποτελέσει μια πολιτιστική διέξοδο για τους εργαζόμενους, σε μια περίοδο που φορτώνονται στις πλάτες τους νέα αντιλαϊκά δυσβάσταχτα μέτρα που θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή τους. 

 Σε αυτό το πλαίσιο τα  σωματεία του ΠΑΜΕ  οργανώνουν μια σειρά πρωτοβουλίες για την έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης, μιας αλληλεγγύης που καμία σχέση δεν έχει με την ελεημοσύνη και τη φιλανθρωπία. Δεν ξεκινά από κάποιους που έχουν λυμένα τα προβλήματά τους και απευθύνεται σε κάποιους με προβλήματα, αλλά από το λαό για το λαό. Στόχος της είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων, που καθημερινά βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα λόγω της παρατεταμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. 

Παράλληλα, στόχος είναι να δυναμώσει η διεκδίκηση, να αποκαλυφθεί και να ανατραπεί  η αιτία που φέρνει τους εργαζόμενους σε αυτήν την κατάσταση, που δεν είναι άλλη από το εκμεταλλευτικό σύστημα, που δεν αλλάζει, δεν εξανθρωπίζεται! Αυτό εξυπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Βασική προϋπόθεση για να αλλάξει η κατάσταση είναι η οργάνωση του λαού μέσα από σωματεία, λαϊκές επιτροπές,  η ενίσχυση του ταξικού εργατικού κινήματος. Ο αγώνας είναι μονόδρομος, τίποτα δεν χαρίστηκε!!!

Οι προβολές θα συνεχιστούν την επόμενη Τετάρτη 5 Αυγούστου  στις 21:30, στον ίδιο χώρο με την ταινία Even the rain (Ακόμα και η βροχή).