Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Για την ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο του εμπορία και το διεκδικητικό πλαίσιο για ΣΣΕ

Την Πέμπτη 21 Ιούλη 2016, στα γραφεία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή εργαζομένων-μελών του Σωματείου μας.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι γενικότερες εξελίξεις στο χώρο του εμπορίου με αφορμή και την υπόθεση του Μαρινόπουλου. Αναδείχτηκε ότι το παιχνίδι του ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και η αναζήτηση ολοένα και μεγαλύτερου κέρδους από αυτούς είναι η αιτία της μείωσης των μισθών, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, του κλεισίματος επιχειρήσεων, της ανεργίας, της εξαθλίωσης ολοένα και περισσότερων εργαζόμενων. Αναδείχτηκε ότι η ανάγκη των μεγαλοεπιχειρηματιών να αυγατίζουν συνεχώς τα κέρδη τους έρχεται σε σύγκρουση με την ανάγκη των εργαζομένων για ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δύο κόσμοι σε διαρκή σύγκρουση!

Από τη συζήτηση έγινε φανερή η ανάγκη το κίνημα να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει την αποκατάσταση των απωλειών που είχαμε όλο αυτά τα χρόνια της κρίσης σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Έτσι, ομόφωνα το ΔΣ και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση συμφώνησαν στο πλαίσιο πάλης-κάλεσμα για τις ΣΣΕ που απευθύνουν Σωματεία και Ομοσπονδίες πανελλαδικά, κλιμακώνοντας την οργάνωση-προετοιμασία αυτής της μάχης σε τόπους δουλειάς και γειτονιές.

Καλούμε και άλλα σωματεία να μπουν στη μάχη, ενημερώνοντας, οργανώνοντας και κινητοποιώντας όσο το δυνατό περισσότερους εργαζόμενους, καθώς και νέα επίθεση ετοιμάζεται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το προσωπικό τους (Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις, κόμματα αστικού τόξου, εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός).

Ο αγώνας μας μπορεί να είναι νικηφόρος, όταν είναι οργανωμένος, μαζικός με ταξικό προσανατολισμό και από το στόχαστρό του δε διαφεύγει ποτέ η αιτία όλων μας των προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!