Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Κάλεσμα Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας για κινητοποίηση την Τετάρτη 27 Ιούλη, στις 9 το πρωί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Είναι γεγονός πλέον ότι στις 13 Ιούλη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ίδρυση τις Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας ( Ο.Α.Σ.Κ. ). 
   
Εκατοντάδες μέχρι τώρα φτωχοί και μεσαίοι ελαιοπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι, μελισ-σοκόμοι και ψαράδες κατανόησαν την ανάγκη της οργάνωσης και του σωστού προσανα-τολισμού του Αγώνα. 
   
Η διαχρονική επίθεση των ελληνικών κυβερνήσεων όπως και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που εφαρμόζουν πιστά τις πολιτικές της Ε.Ε. και την Κοινή Αγροτική Πολιτική παίρνει χαρακτηριστικά εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων και της μικρομεσαίας αγρο-τιάς.  

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ: Στα 1.000 ευρώ εισόδημα από λάδι, για το πρώτο έτος φορολόγη-σης, ο φόρος και η προκαταβολή φόρου εξανεμίζει κατά το ήμισυ το εισόδημα αυτό. 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Ήδη έχουν αρχίσει και επιβάλλονται οι υπέρογκες αυξήσεις στα α-σφάλιστρα των αγροτών και θα ολοκληρωθεί με τον τριπλασιασμό τους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.     

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ - ΑΔΕΙΕΣ   Ι.Χ - Φ.Π.Α.: Για το 80% των Κερκυραίων  περίπου που δεν δηλώνουν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα περικοπούν οι επιδοτήσεις, θα καταρ-γηθούν οι αγροτικές άδειες αυτοκινήτων και η επιστροφή του Φ.Π.Α.

ΕΝΦΙΑ: Μαγειρεύουν για τα αγροτεμάχια σοβαρή αύξηση της  φορολόγησής τους κατ έτος.  

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Για όσους έχουν και το παραμικρό εισόδημα από γεωργι-κή δραστηριότητα.  

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μικρομεσαίοι αγρότες, αυτός είναι ο καπιταλισμός και το μέλλον μας μέσα στην Ε.Ε. των μονοπωλίων. 

Ακρίβεια, Φόροι, Ανασφάλεια, Εξαθλίωση, Βαναυσότητα και αιματοκύλισμα των λαών για να κερδίζουν οι λίγοι κεφαλαιοκράτες και να μην χάνουν οι τράπεζες που εί-ναι οικονομικοί στυλοβάτες του σάπιου συστήματος τους.

Τα δικά τους κέρδη είναι ο δικός μας κλεμμένος ιδρώτας, τα αποθεματικά των ταμείων μας και ο πλούτος που παράγουμε.    

Το βήμα που έγινε με την ίδρυση ακόμη δύο Αγροτικών Συλλόγων στο νησί, και την ένωση των πέντε συνολικά αγροτικών συλλόγων που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη την Ο.Α.Σ.Κ. , πρέπει να συνεχιστεί και να  αγκαλιάσει όλες τις περιοχές της Κέρκυρας, για να δυναμώσει η φωνή όλων εμάς που είτε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είτε όχι, εξαρτάτε το λιγοστό οικογενειακό μας εισόδημα και απ΄ ότι παράγουμε στη γη μας.   

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ στη δράση με το πανελλαδικό συντονιστικό όργανο των Αγροτών με βασικά πανελλαδικά αιτήματα:


Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. 
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ
Αφορολόγητο πετρέλαιο & Άμεση μεί-ωση της τιμής του αγροτικού ρεύμα-τος.
Κατάργηση των χαρατσιών.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα
Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού
Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία 

 Σε ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ με τα ταξικά σωματεία στην Κέρκυρα και σε ολόκληρη την χώρα που στάθηκαν δίπλα μας σε όλους τους αγώνες, στα χωρία , στις πόλεις και στις Εθνικές Οδούς. 

Με ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ διάθεση, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν καταθέσαμε τα όπλα και ότι είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την ανατροπή των αντιλαϊκών τους πολιτικών. 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ της μικρομεσαίας αγροτιάς. 

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΗ και ώρα 9  το πρωί,  μπροστά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Ποταμό στέλνουμε μήνυμα αντίστασης προς την κυβέρνηση για την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει, και διεκδικούμε λύσεις και για τα τοπικά μας προβλήματα όπως:

  • Αγροτική Οδοποιία
  • Χαμηλή τιμή  στο Νερό για τη λαϊκή και αγροτική κατανάλωση
  • Αποτελεσματική Δακοκτονία για όλο το Νησί
  • Αγροτικούς  γιατρούς σε όλα τα χωρία και καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες  στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας   
  • Άμεση εξόφληση των επιδοτήσεων που περικόπηκαν 



ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ