Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Καταστολή των κινητοποιήσεων για τον ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Τη στάση των πέντε συμβούλων της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, που με ανακοίνωσή τους την Τετάρτη 29 Ιούνη, ζήτησαν την άμεση καταστολή των κινητοποιήσεων στις οποίες βρίσκονται εδώ και δυο εβδομάδες οι κάτοικοι στο Τεμπλόνι, αντιδρώντας στη λειτουργία του κορεσμένου ΧΥΤΑ στην περιοχή, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, σε σχόλιό της αναφέρει:

«Με ανακοίνωση την Τετάρτη 29 Ιούνη, 5 δημοτικοί σύμβουλοι, "λαγοί" του δημάρχου, βγήκαν να ζητήσουν άμεση κρατική καταστολή των κινητοποιήσεων στο Τεμπλόνι. Αντί να κοιτάξουν τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, που τις προσπερνάνε με μια απλή αναφορά στην αρχή για τα μάτια του κόσμου, αντί να θυμηθούν τις υποσχέσεις που έδιναν προεκλογικά για να κοροϊδέψουν, και που ακόμη είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της δημοτικής τους παράταξης, στην παράγραφο 7 όπου αναφέρουν: "Καθαριότητα - Η δημοτική παράταξη είναι υπέρ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων (…) Η υλοποίηση αυτής της επιλογής λύνει οριστικά το πρόβλημα της παράνομης λειτουργίας των απαράδεκτων και επικίνδυνων χωματερών, στις οποίες έως τώρα καταλήγει το σύνολο των σκουπιδιών (...) Απένταξη του ΧΥΤΑ Λευκίμμης".

Τότε, επέλεγαν το καρότο, τώρα το μαστίγιο. Αντί λοιπόν να πουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλεται συνέχεια και με δική τους ευθύνη, λες και παίζουμε κρυφτούλι, τα βάζουν με το δίκαιο αγώνα των κατοίκων και ζητάνε άμεση επέμβαση τους κράτους, δηλαδή της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Αυτή είναι η σκέψη της δημοτικής παράταξης του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών. Για αυτό το λόγο το μόνο που κάνουν είναι κλειστές και επτασφράγιστες συσκέψεις με μυστικές προτάσεις και ιδέες. Επιτείνουν το κλίμα του αδιεξόδου για να παρουσιάσουν την καταστολή ως την τελική λύση.

Στην ίδια γραμμή και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που κάλεσε σε σύσκεψη τους κατοίκους της Λευκίμμης χωρίς να καλέσει τον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Με τέτοια τεχνάσματα και υποσχέσεις επιδιώκουν να παραπλανήσουν όσους αγωνίζονται για την ποιότητα της ζωής τους και του περιβάλλοντος.

Καλούμε τους εργαζόμενους να επαγρυπνούν, να σταθούν απέναντι στις λογικές "κοινωνικού αυτοματισμού" που προωθεί η Τοπική Διοίκηση και η κυβέρνηση. Μέσα από τα σωματεία τους και τους συλλόγους να απορρίψουν και να καταδικάσουν κάθε σκέψη καταστολής και αστυνομικής επέμβασης».

Σημειώνεται ότι η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με πρόσφατη ανακοίνωσή της παρουσίασε τις επεξεργασμένες θέσεις της για τις εξελίξεις και τις θέσεις της για τα απορρίματα στην περιοχή, ενώ το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση.

Πηγή: 902.gr