Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης με την εργοδοσία των Δήμητρα market σχετικά με τις επικείμενες μειώσεις μισθώνΤην Τετάρτη 11 Μάη 2016, ύστερα από αίτημα του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας τριμερής συνάντηση μεταξύ του Σωματείου μας, της Επιθεώρησης Εργασίας και της εργοδοσίας των super market Δήμητρα, σχετικά με τις φήμες για επικείμενες μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων της επιχείρησης.

Στη συνάντηση η εργοδοσία των super market Δήμητρα επιβεβαίωσε τις φήμες, ότι δηλαδή θα προχωρήσει σε μειώσεις των μισθών των εργαζομένων της, προβάλλοντας, ως αιτιολογία, την οικονομική κρίση και την ανάγκη της, να ανταγωνιστεί άλλες επιχειρήσεις του χώρου. Παράλληλα,  με θράσος προσπάθησε να φορτώσει  στους εργαζόμενους του υποκαταστήματος της Γαρίτσας την ευθύνη γι’ αυτήν της την απόφαση, επειδή τάχα «τους έκανε τη χάρη» και τους απορρόφησε μετά το κλείσιμό του! Η υποκρισία δεν έχει όριο!

Από τη μεριά μας το Σωματείο απέρριψε τα επιχειρήματα της εργοδοσίας και κατήγγειλε τις προσπάθειες να επιβληθεί οποιαδήποτε μείωση.  Προειδοποίησε πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχθούν καμία μείωση στους μισθούς τους ούτε τώρα ούτε στο μέλλον και πως μαζί με το Σωματείο μας και ολόκληρη την εργατική τάξη της Κέρκυρας θα παλέψουμε ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια. Παράλληλα, αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας να εξωραΐσει την κατάσταση και να δικαιολογήσει τις μειώσεις υπενθυμίζοντας ότι ήδη εφαρμόζει ελαστικές μορφές εργασίας (π.χ. μερική απασχόληση), αξιοποιεί επιδοτούμενα προγράμματα για τσάμπα εργασία, εντατικοποιεί τη δουλειά εξοντώνοντας τους εργαζόμενους και γενικότερα αξιοποιεί όλα τα αντεργατικά μέτρα (π.χ. άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, απελευθέρωση ωραρίου), που απλόχερα προσφέρουν στους μεγαλοεργοδότες η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές κυβερνήσεις. 

Αξίζει για ακόμα μια φορά να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μία από τις μεγαλύτερες του χώρου στο νησί μας, με κέρδη και μέσα στην κρίση. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανέναν λόγο να περιορίσουν τα ήδη κουτσουρεμένα δικαιώματα τους, για να αυγατίζει τα κέρδη της η εργοδοσία, καθώς εκείνοι είναι που παράγουν όλον τον πλούτο! Είναι πρόκληση η επιχείρηση να ζητά από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να «σωθούν» τα κέρδη της. Είναι πάγια τακτική των εργοδοτών να επικαλούνται ότι τάχα «είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα», για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και να ενισχύσουν τη θέση τους έναντι των ανταγωνιστών τους. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα! Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πληρώσει πολύ ακριβά την ανάπτυξη τους και τώρα τους ζητούν κι άλλες θυσίες πολύ απλά γιατί θέλουν περισσότερα κέρδη!

Καλούμε τους συναδέλφους των super market Δήμητρα να μη χάνουν χρόνο. Να απαντήσουν με οργανωμένο αγώνα διεκδικώντας την ανάκτηση των απωλειών, που είχαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Μέσα από το Σωματείο, με ταξικό προσανατολισμό και μαζικά, με υπομονή και επιμονή να εμποδίσουμε το νέο έγκλημα, που στρέφεται ενάντια στις ανάγκες μας, ενάντια στις ζωές μας και στις ζωές των παιδιών μας! Καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς και τους πιθανούς ελιγμούς της εργοδοσίας! Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στις επιδιώξεις τους!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • καμία ατομική σύμβαση και καμία μείωση μισθού
  • καμία απόλυση εργαζομένου
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση
  • κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου
  • 8ωρο, 5ημερο, 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία
  • κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο
  • υπογραφή άμεσα υποχρεωτικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κάλυψη όλων των απωλειώνΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Web: http://sidypker.blogspot.gr
Τηλ.: 6987418692