Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Καταγγελία Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. για την προβοκάτσια της διοίκησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας

Η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει την ανακοίνωση, που απηύθηνε η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας  την Παρασκευή 6/5 στους επιβάτες των λεωφορείων, ως ανεύθυνη και απαράδεκτη.

Με την ανακοίνωση αυτή, προσπάθησε να στρέψει τους επιβάτες των λεωφορείων ενάντια στο ΠΑΜΕ, συνδέοντας τη χθεσινή απογευματινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Σαρόκο, με την απεργία των ναυτεργατών και το κλείσιμο του λιμανιού. Δε σταμάτησαν όμως εκεί, εξέφρασαν παράλληλα φόβους για την ασφάλεια των επιβατών των λεωφορείων που υποτίθεται ότι θα κινδύνευαν από όσους συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ!!!   

Η απόφαση για την πανελλαδική – πανεργατική απεργία είχε παρθεί από καιρό για τις ημέρες που θα κατέθετε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Σε αυτό το πλαίσιο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κήρυξε 4ήμερη απεργία από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα, στην οποία συμμετέχουν και οι Ναυτεργάτες του πορθμείου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Το Π.Α.ΜΕ. ουδέποτε στράφηκε ενάντια σε εργαζόμενους και το λαό. Στήριξε και θα στηρίζει τους δίκαιους αγώνες τους. Αυτό είναι που τους ενοχλεί! Το παραμύθι, ότι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, με τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής για τους ίδιους και τα παιδιά τους, κλείνουν τις επιχειρήσεις και τα λιμάνια, καταστρέφουν τον τουρισμό, έχει κατατριφθεί από την ίδια τη ζωή και δε χρειάζεται περισσότερα σχόλια. Τις επιχειρήσεις τις κλείνουν, πετώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένων, οι ίδιοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ώστε να επενδύσουν τον πλούτο που κλέβουν από τους εργαζόμενους, σε άλλους, πιο κερδοφόρους για τους ίδιους τομείς. Όσοι αναπαράγουν αυτήν την αθλιότητα, απλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών και προσπαθούν να στρέψουν εργαζόμενους εναντίον άλλων εργαζομένων, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες το κλέψιμο.

Τέτοιο ρόλο έπαιξε χθες η ανακοίνωση της διοίκησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας. Προσπάθησε να στρέψει το επιβατικό κοινό με ψέματα ενάντια σε απεργούς που αγωνίζονται για τις ζωές τους. Ντροπή τους! Είναι εκτεθειμένοι στον κερκυραϊκό λαό!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, το λαό του νησιού μας, να μην πιστεύουν τις ψευτιές τους και να απαντήσουν με μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσει του Π.Α.ΜΕ. σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί στο Σαρόκο.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει,
του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Κέρκυρα, 7 Μάη 2016
Γραμματεία Κέρκυρας Π.Α.ΜΕ.