Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τις «Συμμαχίες» και «συμπράξεις» που ανακοινώνονται ανάμεσα στις διάφορες Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις


Είναι γνωστό και στον τελευταίο Κερκυραίο Δημότη πως οι διάφορες Δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες με μεταγραφές ποδοσφαιριστών από την μια ομάδα στην άλλη και τανάπαλιν.

Υποτίθεται ότι οι παρατάξεις έχουν θέσεις, ιδεολογία, πρόγραμμα. Όμως τις τελευταίες ημέρες αυτό που παρακολουθούμε είναι ένα θέατρο του παραλόγου. Μεταγραφές και συμπράξεις ανάμεσα στις διάφορες Δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις με ένα μόνο στόχο και σκοπό: Την άλωση της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής χωρίς προγραμματικές συγκλίσεις και προπαντός χωρίς υποτίθεται ιδεολογικές συγγένειες.

Έτσι:

1. Η μισή «δήθεν» αξιωματική αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναχώρησε για την απέναντι παράταξη της πλειοψηφίας του κ. Τρεπεκλή.
Άλλοι φεύγουν για την ακραιφνή παράταξη της δεξιάς του κ. Σπύρου και άλλοι ανεπίσημα αλλά αρκετά εκκωφαντικά στηρίζουν την δημοτική παράταξη του κ. ΣΥΡΙΖΑ.

2. Πρώην γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ άνοιξε τα φτερά του για την Περιφερειακή Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ άλλη πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ αναπαύεται στις αγκάλες της Δημοτικής Παράταξης του κ. Τρεπεκλή.
Ενώ περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης του κ. Σπύρου ανοίγει τα πανιά της για… ΣΥΡΙΖΑ μεριά.

3. Τέλος, κι αυτό είναι το άκρον άωτο του παραλόγου, χτες η «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» το πιο σκληροπυρηνικό, αμετανόητα μνημονιακό ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας ανακοινώνει ότι συμπράττει με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ του κόμματος δηλαδή που έκανε σημαία του αγώνα του την αντιμνημονιακή πολιτική. Αλήθεια με ποια ιδεολογική ή προγραμματική σύγκλιση; Αρκεί μόνο η άλωση της δημοτικής αρχής;

Αιδώς Αργείοι!!!

Εμείς καλούμε όλους του Κερκυραίους δημότες και προπαντός τον κάθε καλοπροαίρετο αριστερό να βάλουν στα κριτήρια ψήφου τους όλα τα παραπάνω. Αποδέχονται τις ευκαιριακές αλλά ετερόκλητες συμφωνίες και συγκλήσεις ανάμεσα στις διάφορες παρατάξεις χωρίς την ελάχιστη ιδεολογική και προγραμματική σύγκλιση;

Είμαστε βέβαιοι πως κανένας δεν μπορεί να αποδεχτεί κάτι τέτοιο. Καλούμε τους Κερκυραίους στις επερχόμενες εκλογές να ψηφίσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια και τους υποψήφιους του ΚΚΕ για το Ευρωκοινοβούλιο.

Κέρκυρα, 16/4/2014
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ