Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Σύλλογος ΟΤΑ Λάρισας: Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ για να αποκλείσουν από το προεδρείο την πρώτη δύναμη, τη ΔΑΣ

Τη συνεργασία όλων των παρατάξεων στο Σύλλογο ΟΤΑ Ν. Λάρισας  για να αποκλείσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, την πρώτη σε δύναμη με ποσοστό 45% και 585 ψήφους, από το προεδρείο του Συλλόγου, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Λάρισας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, υπό την καθοδήγηση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (παλαιά και νέα), η ΔΑΚΕ και η λεγόμενη ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ συνεργάστηκαν και ομοφώνησαν για τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από το προεδρείο, παρότι είναι η πρώτη δύναμη και απέρριψαν την πρότασή της για αντιπροσωπευτικό, ανάλογα με τις ψήφους που πήρε η κάθε παράταξη στις τελευταίες εκλογές, σεβόμενοι όλοι την ψήφο των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ αναφέρει ότι «με συντονιστή-οργανωτή και καθοδηγητή την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ "Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία", συνεργάστηκαν άψογα και ομοφώνησαν. 

(...) οι παρατάξεις απέκλεισαν από όλα τα αξιώματα τα (4) τέσσερα μέλη της ΔΑΣ με συνοπτικές διαδικασίες, την πρώτη δύναμη στις τελευταίες εκλογές με 45% και 585 ψήφους, μάλιστα επειδή τα μέλη των άλλων παρατάξεων ήταν (5) πέντε και τα αξιώματα (6) έξι, στον εκπρόσωπο της Νέας Πορείας (ΔΑΚΕ) δώσανε δυο αξιώματα!!!!!! για να μην υπάρχει κενό και δεν μπορεί ...να λειτουργήσει!!!! το ΔΣ.
 
Για την ενέργεια και τη στάση τους αυτή επικαλούνται τη μη λειτουργία του ΔΣ του Συλλόγου και την παραβίαση των αποφάσεών του.

Κατηγορούν μάλιστα τη ΔΑΣ επειδή στηρίζει και δραστηριοποιείται στο Συνδικάτο ΟΤΑ Λάρισας που συνενώνει όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση Α' και Β' βαθμού, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, μόνιμους, αορίστου και συμβασιούχους εργαζόμενους (που επί χρόνια αυτές οι παρατάξεις τους αποκλείουν από Συλλόγους και την Ομοσπονδία)». 

Η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι στόχος τους είναι «να σύρουν τους εργαζόμενους στην υποτέλεια, την υποταγή και το συμβιβασμό. Για αυτό επιτίθενται στο ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα». 

Καλεί τους εργαζόμενους να αντιληφθούν το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος στην άγρια επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση, ΕΕ, βιομήχανους. Τους καλεί «να τους πετάξουν έξω από τα όργανα του κινήματος»

Να αντιληφθούν επίσης και το ρόλο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «που από τη μία λέει ότι παλεύει... για την "ταξική ενότητα"(!) και την "ανασυγκρότηση"(!) και από την άλλη συνεργάζεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, ενάντια στις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, ενάντια στον ταξικό προσανατολισμό που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επέλεξαν και για το σύλλογό μας μέσα από τις ΓΣ». 

Τέλος, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να στηριχθούν και να στηρίξουν τις ταξικές δυνάμεις. «Να δώσουν την πρώτη αγωνιστική τους απάντηση, με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία την Τέταρτη 9 Απρίλη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 10 π.μ. την κεντρική πλατεία».
Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση - καταγγελία της ΔΑΣ - ΟΤΑ σε μορφή PDF.


Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τρί, 01/04/2014 - 22:20