Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Τελικά οι ταξικοί αγώνες έχουν θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους!


Πολύ συχνά ακούμε από εργαζόμενους, ότι οι αγώνες δε φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, ότι δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, γιατί είμαστε αδύναμοι και ότι θα πρέπει τελικά, στην καλύτερη περίπτωση, να επιλέγουμε το λιγότερο κακό, για να μην τα χάσουμε όλα. Η λογική αυτή της παραίτησης και του λιγότερου κακού είναι μια λογική ξένη προς τα συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι το "δηλητήριο" που στάζουν στην εργατική τάξη οι μεγαλοεπιχειρηματίες για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία είναι σε διαρκή σύγκρουση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική! Οι αγώνες με ταξικό προσανατολισμό και ταξική ενότητα έχουν αποτελέσματα, ακόμα και σήμερα που υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα συμφέροντά τους είναι αήττητα...! Αυτό δείχνει και η πρόσφατη υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ από το Δ.Σ. του σωματείου στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία “Σόφτεξ” που προβλέπει αύξηση 1,5% από την 1η  Μαρτίου  2014. Να σημειωθεί ότι η αύξηση που προβλέπει η παραπάνω ΣΣΕ έγινε σε μισθούς που δεν έχουν υποστεί μείωση. Οι ΣΣΕ που υπέγραψε το σωματείο τα προηγούμενα χρόνια διασφάλισαν επιδόματα και προσαυξήσεις και όποιο άλλο θεσμικό δικαίωμα των εργαζομένων υπάρχει. Αυτή η κατοχύρωση δικαιωμάτων των εργαζομένων της Σόφτεξ, έγινε γιατί το σωματείο ακολούθησε την κατεύθυνση που έχει χαράξει το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία. Γραμμή διεκδίκησης και όχι συνδιαλλαγής και παραχωρήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838

11-4-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες- φοι,

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας χαιρετίζει την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ από το Δ.Σ. του σωματείου στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία “Σόφτεξ”.

Είναι μία ΣΣΕ που προβλέπει αύξηση 1,5% από την 1η  Μαρτίου  2014.

Η υπογραφή αυτής της ΣΣΕ είναι θετικό παράδειγμα για όλο τον κλάδο, γιατί υπογράφτηκε σε μισθούς που δεν έχουν υποστεί μείωση. Οι ΣΣΕ που υπέγραψε το σωματείο τα προηγούμενα χρόνια διασφάλισαν επιδόματα και προσαυξήσεις και ότι άλλο θεσμικό δικαίωμα των εργαζομένων υπάρχει.
Παράδειγμα, οι ΣΣΕ που υπογράφτηκαν το 2011 προέβλεπαν αυξήσεις 1,8%, το 2012 και το 2013 δεν προβλέπονταν αυξήσεις, αλλά διασφάλιζαν τα εργατικά δικαιώματα.

Αυτή η κατοχύρωση δικαιωμάτων των εργαζομένων της Σόφτεξ, έγινε γιατί το σωματείο ακολούθησε την κατεύθυνση που έχει χαράξει το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία. Γραμμή διεκδίκησης και όχι συνδιαλλαγής και παραχωρήσεων. Βοήθησε η θέση της Ομοσπονδίας που απέκρουσε τις προτάσεις της εργοδοσίας στον κλάδο, για υπογραφή ΣΣΕ με μειώσεις και πάλεψε στην κατεύθυνση που είχε χαράξει, δηλαδή ούτε βήμα πίσω τουλάχιστον από τις ΣΣΕ του 2009.

Πάνω εδώ το σωματείο της Σόφτεξ με ταξική συνέπεια και σταθερότητα πέτυχε την ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων και την πρωτοπόρα δράση για όλα τα δικαιώματα. Γι' αυτό είχε αποτελέσματα.

Η υπογραφή αυτής της ΣΣΕ βγάζει θετική πείρα για όλο τον κλάδο και χρειάζεται να αξιοποιηθεί από όλα τα σωματεία, την Διοίκηση της Ομοσπονδίας στη μάχη που δίνουμε για την υπογραφή των Κλαδικών ΣΣΕ.

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση