Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Καταγγελία των ταξικών Σωματείων της Κέρκυρας για το όργιο καταστολής σε βάρος εργαζόεμνων και συνδικαλιστών στα Γιάννενα

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και το Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας, καταγγέλλουμε το ανθρωποκυνηγητό στα Γιάννενα, τις συλλήψεις των εργαζόμενων του "Καρυπίδη" μέσα στα σπίτια τους, την καταστολή των κινητοποιήσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέδειξε για μια ακόμα φορά ποιον υπηρετεί και ποιον έχει απέναντι της και κυνηγά. 

Με εντολή της εργοδοσίας της “Market in”, διαδόχου της "Καρυπίδης", δύο εργαζόμενοι του "Καρυπίδη" (μητέρα με 3 παιδιά και εργαζόμενος με χρόνια εργασίας στην πλάτη) σύρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Επιπλέον αναζητούνται με ανθρωποκυνηγητό στα σπίτια τους οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον "Καρυπίδη", αλλά και άλλοι συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Σήμερα μάλιστα στη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης «πρώην  Καρυπίδης» έγιναν έντεκα νέες συλλήψεις και ένας απεργός τραυματισμένος κατέληξε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. 

Οι συλλήψεις έγιναν από δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας που είχαν επιστρατευτεί από την εργοδοσία για να αντιμετωπιστεί η απεργιακή περιφρούρηση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Εξαρχος. 

Δεν πέρασε άλλωστε αρκετός καιρός όπου η προσπάθεια για παράνομες μεταφορές αφαίρεσης εξοπλισμού και εμπορευμάτων της “Μarket in” από το κατάστημα του "Καρυπίδη" στην Περαία Θεσσαλονίκης είχαν ως συνοδεία και προστασία τις αστυνομικές μονάδες, άνδρες της Ασφάλειας αλλά και κλούβες των ΜΑΤ. Οι ίδιες δυνάμεις καταστολής πριν ένα μήνα χτύπησαν αντίστοιχη κινητοποίηση εργαζόμενων του "Καρυπίδη" στα Γιάννενα.

Είναι δείγμα και πρόπλασμα για το πώς αντιλαμβάνονται αφεντικά και πολιτικό προσωπικό τους εργατικούς αγώνες και τις εργατικές διεκδικήσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μπροστά στο νέο νόμο για το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να φέρει.


  • Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
  • Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι!
  • Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!
  • Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον "Καρυπίδη", να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία».


Κέρκυρα 29/11/2017

Τα σωματεία
Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Οικοδόμων