Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κινητοποίηση της Κυριακής 5 Νοέμβρη

Το πρωί της Κυριακής 5 Νοέμβρη, μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και άλλοι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου μας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργάκη και κινητοποίηση έξω από το κατάστημα των Public, ενάντια στην προσπάθεια ντόπιων και ξένων μεγαλοεπιχειρηματιών να καταργήσουν την αργία της Κυριακής. Παράλληλα, μοιράστηκε και σχετική ανακοίνωση του Σωματείου μας για το θέμα αυτό καλώντας ταυτόχρονα σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη. Να σημειωθεί πως οι συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και των περαστικών τάχθηκε για ακόμα μία φορά ενάντια στο μέτρο.

Θυμίζουμε ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και συνολικά η ελαστικοποίηση των ωραρίων αποτελεί πάγιο αίτημα ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων, το οποίο εντάσσεται σε μία ευρύτερη πολιτική, ώστε από τη μία οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμα πιο φτηνοί και από την άλλη ακόμα περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι-μικροκαταστηματάρχες να οδηγηθούν στο λουκέτο. 

Τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας είναι συνυπεύθυνο για την κατάσταση αυτή, καθώς δεν τάσσεται κατά του μέτρου. Θέλει το άνοιγμα των καταστημάτων κάποιες Κυριακές (π.χ. πριν από γιορτές Πάσχα-Χριστουγέννων κ.λπ.) ενώ τάσσεται υπέρ της περαιτέρω ελαστικοποίησης των ωραρίων (λευκές νύχτες, σπαστά κ.λπ.), στηρίζοντας έτσι και αυτό τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών κόντρα στα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού μας!

Και αυτό το μέτρο είναι απαραίτητο, ώστε να στραγγίξουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, τον λαό μας συνολικά, γιατί έτσι οι μεγολοεπιχειρηματίες (ντόπιοι και ξένοι) αυξάνουν την κερδοφορία τους, γιατί έτσι προωθούν την «ανάπτυξή» τους. Μία «ανάπτυξη» βουτηγμένη κυριολεκτικά στο αίμα των εργαζομένων. Μία «ανάπτυξη» που καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες των εργαζόμενων, του λαού μας. Μία «ανάπτυξη» από την οποία κανένας μας, πλην των μονοπωλιακών ομίλων, δεν έχει να κερδίσει ΤΙΠΟΤΑ!

Στην ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ λοιπόν «ΑΝΑΠΤΥΞΗ», η οποία ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, προτάσσουμε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, η οποία περιλαμβάνει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανάκτηση των απωλειών των ετών της κρίσης, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας και παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό!

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε Σωματεία που συσπειρωνόμαστε στο Π.Α.ΜΕ. την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο Σαρόκο!


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ