Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη μέρα που «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε»

Η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση υπήρξε το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητοςότι η εργατική τάξη μπορεί να οικοδομήσει μια ανώτερη κοινωνία, που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ενσάρκωσε τα όνειρα και τους πόθους «των κολασμένων της Γης» για την έφοδο στο δικό τους ουρανό. Ο Κόκκινος Οκτώβρης ήταν το δημιούργημα της οργανωμένης πολιτικής πάλης των λαϊκών μαζών, με ηγετική δύναμη την εργατική τάξη, που, με επικεφαλής το Κομμουνιστικό Κόμμα, επιβεβαίωσε ότι η ανθρωπότητα μπήκε σε νέα ιστορική εποχή.

Η νίκη της προλεταριακής επανάστασης στη Ρωσία πυροδότησε το πιο σημαντικό κίνημα μαζών για την κοινωνική απελευθέρωση που γνώρισε η Ιστορία, το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.

Το 1917 και ο Οκτώβρης του έγιναν σύμβολα και συνώνυμο της γέννησης ενός καινούργιου κόσμου. Άνοιξαν μια νέα περίοδο για την ανθρωπότητα, την περίοδο των Σοσιαλιστικών Επαναστάσεων, γεγονός που δεν αναιρείται από τις αντεπαναστατικές ανατροπές στην ΕΣΣΔ και τις υπόλοιπες σοσιαλιστικές χώρες.

Όπως έγραψε ο Λένιν συνοψίζοντας την ιστορική σημασία της Οκτωβριανής Επανάστασης, «εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θ' αποτελειώσουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρόμος χαράχτηκε».

Όλοι αυτοί που πανηγύρισαν την ανατροπή του σοσιαλισμού, είναι αυτοί που σήμερα, από τη μια, με λύσσα συνεχίζουν τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία και, από την άλλη, χτυπάνε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Χρησιμοποιείται ο ωμός ή κεκαλυμμένος αντικομμουνισμός, ώστε ο λαός να μη δει την αλήθεια, να μη στρέψει το βλέμμα του στο δρόμο που μπορεί να του δώσει τη διέξοδο από την ανεργία, τη φτώχεια και τους πολέμους.

Ο σοσιαλισμός δεν είναι ουτοπία, είναι ρεαλιστικός και αναγκαίος!

Ουτοπία είναι να λες πως σε ένα άδικο, βάρβαρο σύστημα, όπως το σημερινό, μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη για όλους.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν οι δυνατότητες σήμερα στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι, ο λαός, να γευτούν μια ζωή καλύτερη, ανώτερη, απαντάμε κατηγορηματικά: ΝΑΙ!

Αυτή η κοινωνία είναι ο σοσιαλισμός! Σε αυτήν ο λαός είναι ο αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Η εργατική - λαϊκή διακυβέρνηση είναι το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Γι' αυτήν τη δίκαιη κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες, τους μικρομεσαίους αγρότες του νησιού μας, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Νοέμβρη στην Ιόνιο Βουλή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


  • Το Σάββατο 11 Νοέμβρη στις 8:00 μμ, Προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα
  • Την Κυριακή 12 Νοέμβρη στις 7:00 μμ ομιλία από την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του ΓΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ, προβολή ντοκιμαντέρ παραγωγής της Κ.Ε. του ΚΚΕ και καλλιτεχνικό αφιέρωμα.


Και τις δύο μέρες  στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών από Κερκυραίους καλλιτέχνες, έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης εποχής, καθώς και έκθεση ιστορικού υλικού-ταμπλό.

08/11/2017