Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Έξω τα τσιράκια των αφεντικών από τα σωματεία

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει τα όσα συμβαίνουν στις εκλογές-παρωδία του λεγόμενου «σωματείου» «Εμπορίου-Τροφίμων και Σούπερμάρκετ Αθηνών»  και καλεί όλα τα σωματεία και τους συνδικαλιστές της Κέρκυρας να πάρουν θέση. 

Πρόκειται για έναν μηχανισμό της εργοδοσίας, ένα σωματείο σφραγίδα, χωρίς δράση και υπόσταση (π.χ. τηλέφωνο και ιστοσελίδα) που στις προηγούμενες αρχαιρεσίες παρουσίασε 5000 ψηφίσαντες! Φυσικά, αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη στήριξη της εργοδοσίας και των ανθρώπων της αλλά και των δικηγόρων που εκτελούν χρέη δικαστικού αντιπροσώπου. Το ίδιο σκηνικό έχει στηθεί και στις φετινές εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λεγόμενες εκλογές δεν οργανώνονται από εργαζόμενους αλλά από την ίδια την εργοδοσία. Υποψήφιοι είναι οι ίδιοι οι εργοδότες (διευθυντικά στελέχη από ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ) και αυτοί εκλέγονται τρομοκρατώντας καθημερινά τους εργαζόμενους για να νομιμοποιήσουν αυτήν την άθλια διαδικασία. Πιέζουν, εκβιάζουν, απειλούν με κυρώσεις αναγκάζουν τους εργαζόμενους να ψηφίζουν τους ανθρώπους της εργοδοσίας υπό την επίβλεψη των προϊσταμένων τους. 

Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στις εκλογές αυτού του σωματείου-μηχανισμού δεν υπάρχει ουσιαστικά μητρώο μελών! Ψηφίζει όποιος μπει μέσα. Η πλειοψηφία των ψηφισάντων αποτελούν νέες αιτήσεις. Στην ουσία δηλαδή μιλάμε για αρχαιρεσίες χωρίς προκαθορισμένο μητρώο που στηρίζονται σε ένα νέο και ανανεωμένο κατάλογο της λίστας προσωπικού των super market που μετατρέπεται αυτόματα σε μητρώο μελών, μέσα στα γραφεία των διευθυντικών στελεχών.

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ κατήγγειλε από την πρώτη μέρα, όλες αυτές τις διαδικασίες, το αλισβερίσι με την εργοδοσία, τη σαπίλα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Επισήμανε από την πρώτη μέρα την ανυπαρξία στοιχειωδών κανόνων λειτουργίας του «σωματείου», προχώρησε σε συνεχείς ενστάσεις επί της απαράδεκτης διαδικασίας. 

Έχουμε χρέος όχι μόνο να προστατέψουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους των super market που προσέρχονται στις εκλογές κάτω από έντονη τρομοκρατία και απειλές αλλά και ευθύνη απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους κάθε κλάδου, καθώς μέσα από αυτό το «σωματείο» και την εισχώρηση των διευθυντών στις γραμμές μας, βρωμίζεται συνολικά το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, αλλοιώνονται οι συσχετισμοί υπέρ της εργοδοσίας, υπέρ της κυβερνητικής, αντεργατικής πολιτικής. 



Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συνδικαλιστές  που ανήκουν στη δύναμη του ΕΚ Κέρκυρας να πάρουν θέση, να καταγγείλουν τώρα την παρέμβαση των ανθρώπων της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα. Να απαιτήσουν: "Έξω τα διευθυντικά στελέχη και οι άνθρωποι της εργοδοσίας από τα σωματεία και το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα"!