Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε

Καταγγελία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την άθλια προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης των μελών του Σωματείου μας από την εργοδοσία του super market «Day Market» στη Δασιά. Καλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του νησιού μας να καταδικάσουν τις άθλιες αυτές πρακτικές και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα του Σωματείου μας για δουλειά με δικαιώματα, ανθρώπινο ωράριο και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Εδώ και πολλούς μήνες καταγγέλλεται στο Σωματείο μας από εργαζόμενους ότι η εν λόγω επιχείρηση παραβιάζει συστηματικά το ωράριο λειτουργίας και βέβαια ούτε λόγος για υπερωρίες! Το Σωματείο μας έχει καταγγείλει εγγράφως το γεγονός αυτό εδώ και καιρό στην Επιθεώρηση Εργασίας. Δυστυχώς όμως η εργοδοσία συνεχίζει ανενόχλητη το «έργο» της! Αυτό διαπίστωσε χθες (Παρασκευή 13/10/2017) αργά το βράδυ (μετά τις 22:00) κλιμάκιο του Σωματείου μας, που πήγε στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις για την κατάσταση αυτή από τον φερόμενο ως υπεύθυνο αλλά και από τον φερόμενο ως εκπρόσωπο-σύμβουλο της εργοδοσίας κύριο Αντώνη Χαρίτο, που εμφανίστηκε λίγο αργότερα, επιτέθηκαν με ύβρεις κατά των μελών του κλιμακίου, αναμασώντας παράλληλα γνωστά επιχειρήματα περί εργατοπατέρων, κομματικών εγκάθετων και άλλα που κατά καιρούς έχουμε ακούσει από διάφορους εργοδότες αλλά και από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος κύριος είναι «παλιός γνώριμος», καθώς είχε «παίξει» το παιχνίδι της εργοδοσίας και στην περίπτωση των Sconto Market, των οποίων οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα δεδουλευμένα τους…! Είναι ο ίδιος κύριος που είχε προωθηθεί πριν από χρόνια από την πλειοψηφία της τότε διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, ως υποψήφιος πρόεδρος για το Σωματείο μας…!

Σε μια προσπάθεια λοιπόν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους προχώρησαν σε μηνύσεις κατά των μελών του κλιμακίου του Σωματείου μας με ψευδείς κατηγορίες σέρνοντάς τους στο αυτόφωρο, ζητώντας επί της ουσίας από τα μέλη μας να απολογηθούν για τις πράξεις τους!!! Αυτή η φαρσοκωμωδία συνεχίστηκε μέχρι στις 6 περίπου το πρωί, σε μια προσπάθεια να τσουβαλιαστούν οι θύτες (η πλευρά της εργοδοσίας) με τα θύματα (εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου μας).

Φυσικά δεν μας εκπλήσσει η πρακτική αυτή. Είναι γνωστές οι πρακτικές της εργοδοσίας, όπως γνωστός είναι και ο ρόλος του μηχανισμού της αστυνομίας και της δικαιοσύνης απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και τους αγώνες τους. Η κατάσταση αυτή θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα με τα νέα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση σε βάρος του εργατικού κινήματος καθώς η «δίκαιη» ανάπτυξη που χτίζει η κυβέρνηση πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων θα βαδίσει χέρι-χέρι με την καταστολή του εργατικού κινήματος.

Τους το λέμε ξεκάθαρα, μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή! Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν «μασάει»! Μία πρώτη απάντηση πήραν από τους δεκάδες εργαζόμενους, που συγκεντρώθηκαν την ίδια κιόλας στιγμή, που μεταφέρθηκαν οι συνάδελφοι στο αυτόφωρο, έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Κέρκυρας! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ταξικό προσανατολισμό, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, την ίδια μας τη ζωή!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Κέρκυρα, 14 Οκτώβρη 2017