Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Για τρίτη χρονιά δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για τα παιδιά εργατικών-λαϊκών οικογενειών

Μάθε παιδί μου γράμματα….με το κεφάλι ψηλά!

Ξεκίνησε η  σχολική χρονιά και μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ξέρουν καλά, ότι τα πράγματα δεν θα κυλήσουν «κανονικά», όπως για άλλη μία φορά υπόσχεται η κυβέρνηση.


«Κανονικό» δεν είναι να υπάρχουν τάξεις άνω των 25 μαθητών, να λείπουν καθηγητές, να γίνεται μάθημα σε ακατάλληλες σχολεία και αίθουσες, να μην υπάρχει  ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη.


«Κανονικό» δεν είναι η κυβέρνηση να χαρίζει δισεκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την ίδια ώρα να κόβει δραματικά τις δαπάνες για την παιδεία και τις λαϊκές ανάγκες, να πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις.


«Κανονικό» δεν είναι το σχολείο «εξεταστήριο» που απαιτεί εξοντωτικό τρεχαλητό πέρα δόθε στα φροντιστήρια, ένα σχολείο με ακόμη περισσότερες εξετάσεις,που θα απαιτεί ακόμη περισσότερα φροντιστήρια και χρήματα από τις λαϊκές οικογένειες.


«Κανονικό» δεν είναι η μόρφωση να καταντάει διαδικασία αγωνίας, μιζέριας,ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που οδηγεί σε μισομορφωμένους, φθηνούς εργαζομένους για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.


ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι να μορφωνόμαστε ολόπλευρα ΟΛΟΙ και να ζούμε με δικαιώματα!




ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι να μπούμε ΌΛΟΙστον αγώνα  για να γίνει αυτό πραγματικότητα!


Καλούμε τους γονείς, ειδικά τους άνεργους, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κρατήσουν το χέρι αγωνιστικής αλληλεγγύης που απλώνεται στην πόλη μας με τις δραστηριότητες των εργατικών σωματείων, του Εργατικού Κέντρου. Μαζίέχουμε τη δύναμη να δώσουμε αποφασιστική απάντησηστην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, ΕΕπου μας στερούν τη ζωή και τη μόρφωση.


  • Δεν χωρά απογοήτευση. Κανένας συμβιβασμός με τα ψίχουλα
  • Παλεύουμε για να πάρουμε πίσω όσα μας στέρησαν, να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ, ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ
Η ΑΛΛΗΛΓΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και φέτοςγια 3η συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης. Με ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ στηρίζουμε τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών. 

ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ:
  • Δεκάδες μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα στα Λαϊκά Φροντιστήρια.
  • Πολλοί δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους
  • Όλοι οι μαθητές πέτυχαν στις εξετάσεις του σχολείου.
  • Όλοι οι μαθητές που δίνανε πανελλαδικές εισάγονται σε σχολή.


Μάθαινε το α,β,γ.δεν φτάνει, μα εσύ να το μαθαίνεις!
Ξεκίνα!Πρέπει όλα να τα ξέρεις!
(Μπέρτολτ Μπρεχτ)

Στόχος των μαθημάτων αλληλεγγύης δεν είναι να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα τα σωματεία και το ΠΑΜΕ παλεύουν για πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτούνται κανενός είδος επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα. Τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια. 

Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει κανέναν όρο και προϋπόθεση. Ο μόνος περιορισμόςείναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς. Κάθε χρόνο οι ανάγκες αυξάνουν! Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού!

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:6946125471


- ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
- ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΑΤΟΤΕΧΝΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ