Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ. για κοινοπραξία FRAPORT – COPELOYZOS και την πώληση του αεροδρομίου Κέρκυρας

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου εκπρόσωποι της κοινοπραξίας FRAPORT – COPELOYZOS θα επισκεφτούν το αεροδρόμιο της Κέρκυρας που ως γνωστόν είναι ένα από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που εκποιήθηκαν στη συγκεκριμένη κοινοπραξία.

Δε χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να αποκαλυφθεί αυτό που έλεγε το ΠΑΜΕ ότι δηλαδή οποιοδήποτε αστικό κόμμα και αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα υλοποιήσει με απόλυτη συνέπεια τις αποφάσεις της ΕΕ για την απελευθέρωση των αερομεταφορών πράγμα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εκχώρησε τα 14 αεροδρόμια εφαρμόζοντας στο ακέριο τους όρους της συμφωνίας που είχαν τεθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ. Η εκχώρηση των αεροδρομίων θα έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ αλλά και στο λαό. Δραματική συρρίκνωση των θέσεων εργασίας, επισφαλείς και πανάκριβες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό και τα λαϊκά στρώματα.

Άλλωστε η ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων περιέχεται και στους όρους του 3ου Μνημονίου. Σε αυτό επίσης περιέχεται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων η νέα δραματική μείωση των μισθών, η δουλειά λάστιχο χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η μείωση των συντάξεων, η ιδιωτικοποίηση παιδείας – υγείας.

Το νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο έχει κατατεθεί ήδη στη βουλή κλιμακώνοντας την επίθεση διαρκείας κυβέρνησης - ΕΕ – κεφαλαίου απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Το νομοσχέδιο αυτό συνεχίζει την προκλητική στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στο λαό. Στη βάση αυτή ο περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κος Γαλιατσάτος κι όλοι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν νομιμοποιούνται να εκφράζουν την αντίθεση τους στην εκποίηση των αεροδρομίων. Το μόνο που κάνουν είναι να σπέρνουν νέες αυταπάτες στα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι υπάρχει τάχα δυνατότητα να αντιπαλέψουν πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής βγάζοντας από το κάδρο ολόκληρη την εικόνα. Για αυτό κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να συναινέσει στα νέα μέτρα αξιοποιώντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό χρειάζεται να απαντηθεί άμεσα και να απορριφθεί. Χρειάζεται να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 7μμ στη πλατεία ΣΑΡΟΚΟ