Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Ξεκίνησαν τα μαθήματα αλληλεγγύης από το Π.Α.ΜΕ.

Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε συνεργασία και με τη Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ Εκπ/κων, στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης, κάνουν γνωστό στους εργαζόμενους, τους άνεργους σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα στήριξης των παιδιών τους στην προσπάθειά τους για μόρφωση, ότι ξεκίνησαν τα μαθήματα αλληλεγγύης από Δευτέρα 12/10/2015.

Τα δωρεάν μαθήματα στήριξης γίνονται στο Εργατικό Κέντρο απογευματινές ώρες σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων ανάλογα με τις επιθυμίες γονιών και μαθητών.

Παρά τα εμπόδια που βάζει σε αυτή την προσπάθεια η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, το ταξικό κίνημα θα συνεχίσει τη δράση των μαθημάτων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για αυτούς που θεωρούν το Εργατικό Κέντρο «μαγαζί» τους, που προωθούν την ανοχή και την υπομονή απέναντι στα μέτρα των μνημονίων που καταστρέφουν τις λαϊκές οικογένειες και δε συμφωνούν να γίνονται δωρεάν μαθήματα σε παιδιά εργαζομένων και ανέργων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες!!! Βέβαια πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς όταν οι εκλεγμένοι της πλειοψηφίας προέρχονται από ένα ψηφοδέλτιο – συνονθύλευμα που στηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΑΝΕΛ.

Με σύνθημά μας «Όλοι για έναν και ένας για όλους» καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους αλλά και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή αλλά παράλληλα να συμμετέχουν ενεργά στα σωματεία προκειμένου να οργανώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής που καταδικάζει το μέλλον των παιδιών μας και τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά.

Τα μαθήματα αλληλεγγύης θα έχουν διπλή έννοια: από τη μια αλληλεγγύη στην ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν. Διαχωρίζουμε το νόημα της ταξικής αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία άλλων φορέων που μπαλώνουν τις τρύπες του συστήματος. Ο λαός και η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθουν να ζουν σαν επαίτες, αλλά να συνδυάζουν τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων με την πάλη για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση. Η λαϊκή οικογένεια πρέπει να επιβιώσει, να σταθεί όρθια για να ανατρέψει όσους την έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν και μετά την έναρξη των μαθημάτων. Νέα μαθήματα προστίθενται ανάλογα με τις ανάγκες. Δημοσιεύουμε επίσης και το μέχρι τώρα πρόγραμμα των μαθημάτων.

Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 6977413884

Τα μαθήματα που γίνονται μέχρι τώρα είναι τα παρακάτω:


Δ' Δημοτικού:  
       Γλώσσα

Στ' Δημοτικού:
      Γλώσσα
   Μαθηματικά

Α' Γυμνασίου
      Μαθηματικά
  Έκθεση
  Αρχαία

Γ' Γυμνασίου
     Μαθηματικά
  Αρχαία

Α' Λυκείου:  
     Μαθηματικά
  Φυσική

Γ' Λυκείου: 
     Μαθηματικά Κατεύθυνσης
Έκθεση
Λατινικά Κατεύθυνσης
Αρχαία Κατεύθυνσης
Αρχές Οικ. Θεωρίας Κατεύθυνσης
Ιστορία Κατεύθυνσης