Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. μετά τη διαμαρτυρία στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ενάντια στο απαράδεκτο μέτρο της αφαίρεσης υδρομέτρων από σπίτια φτωχών οικογενειών


Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ εκπρόσωποι  της Λαϊκής Επιτροπής Αλεπούς-Καναλίων, των ταξικών σωματείων, της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Η διαμαρτυρία αφορούσε τις απαράδεκτες ενέργειες της επιχείρησης που εδώ και μέρες προχωράει σε διακοπές στην παροχή νερού αφαιρώντας τα υδρόμετρα από φτωχές οικογένειες, άνεργους , συνταξιούχους σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Οι εκπρόσωποι απαίτησαν το άμεσο σταμάτημα της αφαίρεσης των υδρομέτρων και δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό. Τόνισαν ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα όπως διατείνεται ο «αριστερός» Δήμαρχος και δεν νοείται το 2015 να ζουν οικογένειες χωρίς νερό.

Οι λαϊκές οικογένειες στις οποίες αφαιρέθηκαν τα υδρόμετρα δεν είναι ότι δεν θέλουν να πληρώσουν, όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος όταν μιλάει για συνεπείς και ασυνεπείς καταναλωτές, αλλά δεν μπορούν εξαιτίας της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτή την πολιτική υλοποιεί και η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας τα βάρη στις λαϊκές οικογένειες και αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ξενοδοχειακούς ομίλους με τις μεγάλες καταναλώσεις. 

Είναι προκλητικό ο δήμαρχος να κατηγορεί τους κατοίκους των Καναλίων που αγωνίζονται για «έλλειψη σοβαρότητας». Προφανώς  με τον όρο σοβαρότητα εννοεί ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να υποταχθούν στη σημερινή βαρβαρότητα και να βάλουν πλάτη στη διαχείριση του συστήματος που έχει αναλάβει ο ίδιος και το κόμμα του σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Από την άλλη φαίνεται να υπερασπίζεται όντως με «σοβαρότητα» τα συμφέροντα των ξενοδόχων. Το επιχείρημα ότι οι ξενοδόχοι, οι οποίοι ευθύνονται για τα μισά περίπου χρέη προς ΔΕΥΑΚ, έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση είναι αποπροσανατολιστικό και συσκοτίζει την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί οι ξενοδόχοι έχουν πράγματι τη δυνατότητα να ξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους μετρητοίς. Ωστόσο, η δημοτική αρχή εξαντλεί τη «σοβαρότητα» της στις λαϊκές οικογένειες αφήνοντας ανενόχλητους τους ξενοδόχους που ξεζουμίζουν και αφήνουν για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους ενώ παράλληλα αποκομίζουν κέρδη από την εκμετάλλευση του νερού.

Επίσης η τεράστια αύξηση στην τιμή του νερού που έχει επιβληθεί και διατηρείται, επιβαρύνει τους οικονομικά αδύναμους.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των φορέων κάλεσαν  τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους σε όλη την Κέρκυρα να οργανωθούν, να συσπειρωθούν στις Λαϊκές Επιτροπές, στα ταξικά σωματεία για να ματαιώσουν τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες και να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη, στις 18:00, όπου θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα από τη Λαϊκή Συσπείρωση.