Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Αλεπούς-Καναλίων για την αφαίρεση υδρομέτρων από σπίτια λαϊκών οικογενειών στα Κανάλια από τη ΔΕΥΑΚ

Η Λαϊκή Επιτροπή Αλεπούς-Καναλίων καταγγέλλει την αφαίρεση υδρομέτρων από σπίτια κατοίκων της περιοχής Καναλίων, στην οποία προχώρησαν τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη συνεργία της ΔΕΥΑΚ.

Η αιτιολογία της εταιρείας (ΔΕΥΑΚ) ήταν ότι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων σπιτιών είχαν χρέη προς αυτήν. Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων η ΔΕΥΑΚ προχώρησε σε αυτή την επαίσχυντη ενέργεια χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, χωρίς να τους έχει ενημερώσει, αδιαφορώντας για τις ανάγκες ηλικιωμένων και παιδιών που ζουν στα σπίτια αυτά. Μάλιστα, όταν ενδιαφερόμενος πήγε στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, για να ζητήσει πίστωση χρόνου, για την αποπληρωμή του χρέους, η απάντηση προϊσταμένου της ΔΕΥΑΚ ήταν "ή τώρα ή ποτέ". Τέλος, ζητήθηκε από κάτοικο των Καναλίων, του οποίου είχαν αφαιρέσει το υδρόμετρο, να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση, ότι μέχρι την επόμενη ημέρα το πρωί θα έχει αποπληρώσει την οφειλή του, ώστε να το επανατοποθετήσουν στη θέση του. 

Οι ενέργειες αυτές της ΔΕΥΑΚ και της "αριστερής" Δημοτικής Αρχής είναι πλήρως εναρμονισμένες και ενταγμένες στο πλαίσιο της επιχειρηματικότητας, που προωθούν οι κυβερνήσεις και οι Ευρωπαϊκή Ένωση, μετατρέποντας το νερό από αγαθό για όλους σε εμπόρευμα, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών!

Απαιτούμε και προειδοποιούμε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και τη Δημοτική Αρχή να επανατοποθετήσουν ΤΩΡΑ τα υδρόμετρα που αφαιρέθηκαν και να αποκαταστήσουν την παροχή νερού σε ΟΛΑ τα σπίτια, καθώς και να σταματήσουν οποιεσδήποτε αφαιρέσεις υδρομέτρων έχουν σχεδιάσει. 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Παράλληλα, καλούμε όλους τους κατοίκους της Αλεπούς και των Καναλίων να εναντιωθούν σε αυτά τα σχέδια. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής. Αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά όλων μας. Πρέπει τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Τώρα, με ταξική αλληλεγγύη να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, ο γείτονας στο γείτονα, ο συνάδελφος στο συνάδελφο και μαζί να αγωνιστούμε για το δίκιο μας. Όλοι μαζί να βγούμε στο δρόμο και να υψώσουμε ένα τοίχος προστασίας μπροστά από κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας, που υφίσταται τις συνέπειες της παρατεταμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, καμία οικογένεια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην περάσει κανένας πλειστηριασμός. Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο και μπορούμε να τον διεκδικήσουμε. Επικοινωνήστε με τη Λαϊκή Επιτροπή Αλεπούς-Καναλίων και ενισχύστε με τη συμμετοχή σας τον κοινό μας αγώνα.